Eritilmiş ılıtılmış margarin, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, karbonat ve yeterince un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir Dövülmüş ceviz ve karanfiller birbirleriyle karıştırılır
Hamur dört parçaya ayrılır İlk parçası elde önce yuvarlanıp tezgah üzerinde elle bastırarak merdane uzunluğunda dikdörtgen olacak şekilde açılır
Daha sonra merdane ile yarım parmak kalınlığında merdane boyunda bir karış eninde açılır Hamurun üzerine 4 kaşık iç harcından tüm yüzeyi kaplayacak şekilde yayılır
Rulo şeklinde sarılıp 15 parmak kalınlığında kesilir Kesilen kısımlar yukarı gelecek şekilde tepsiye bir birine değmeyecek biçimde dizilir Isıtılmış fırında 160-170 derecede pembeleşene kadar pişirilir
Şerbeti ılık tatlısı soğuk olarak servise sunulur Afiyet olsun
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.