|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
allah, demiş, elçisine, kainatı, olabilir, olmasaydın, yaratmazdım |
![]() |
Allah elçisine, sen olmasaydın kainatı yaratmazdım, demiş olabilir mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah elçisine, sen olmasaydın kainatı yaratmazdım, demiş olabilir mi?Allah yarattığı kullarına, akıl ve özgür iradesi verdikten sonra, yinede yalnız bırakmamış, onlara rehberler yol göstericiler göndermiştir ![]() ![]() Yahudiler ve Hıristiyanlar, Allah ın rehber olsun diye gönderdiği kitaplarında hiç bahsetmediği halde, görev verdiği elçilerini adeta putlaştırarak, Allah ın oğlu yakıştırmasını yapmışlardır ![]() ![]() Tevbe 30: Yahudiler: "Uzeyr, Allah'ın oğludur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yanlış inancın ardı sıra gidenlere bizler, Allah evlat edinmez, O yücedir eşi benzeri yoktur, doğmamıştır, doğrulmamıştır diye cevap veririz, Kur’an dan aldığımız bilgiler ışığında ![]() ![]() Bakara 116: "Allah çocuk edindi ![]() ![]() ![]() ![]() Allah yarattığı kulunu evlat edinmeyeceğini, böyle bir davranıştan arınmış olduğunu söylüyor bizlere ![]() ![]() Şimdide acaba buna benzer büyük hataları, biz Müslümanlarda farkında olmadan yapıyor olabilir miyiz? Hemen verdiğiniz cevabı duyar gibiyim ![]() ![]() ![]() Ne yazık ki bizler, diğer ehli kitabın yanlışlarına öyle bir düşüyoruz ki, belki de onlardan daha büyük bir yanılgı içindeyiz ![]() ![]() ![]() (Ey Resulüm, İbrahim’i Halil [dost], seni de Habib [sevgili] edindim ![]() ![]() ![]() ![]() Ne dersiniz, Allah evlat edinmez ama yarattığı kulları içinden dost, sevgili, arkadaş edinir mi? Birde yarattığı âlem bir tarafa, sen bir tarafasın şeklinde sözler söyler mi? Sen olmasaydın bu âlemi yaratmazdım, senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım ![]() Bizler Allah evlat edinmez dedikten sonra, nasıl olurda Allah yarattığı kulları arasından peygamberimizi dost, sevgili edindi deme yanlışını gösterebiliriz? Bunu düşünen var mı? Bu bilgiler Kur’an da olmadığına göre, bizlere hangi emin yoldan geliyor da, bizler hiç şüphe duymadan iman ediyoruz? Hz ![]() ![]() Bizler rivayetleri, sanıyı Kur’an ın ne yazık ki önüne geçirerek, dinden ne derece uzaklaştığımızın farkında bile değiliz ![]() ![]() Bakara 29: O Allah'tır ki, yeryüzündekilerin tümünü sizin için yarattı ![]() ![]() ![]() Ne dersiniz sizce Kur’an ayetlerine, kutsi hadis diye nakledilen bu sözler uyuyor mu? Ne yazık ki kutsi hadis adı altında, Kur’an a eş tutularak, toplum öyle bir aldatılıyor ki, Yahudileri de, Hıristiyanları da bu konuda geride bırakıyoruz ![]() Aşağıdaki bilgilere ve düşünceye inandığımızda, sizce Kur’an dan uzaklaşıp, bir meçhule doğru gitmiş olmuyor muyuz? Arş üzerinde, cennetteki her şeyin üzerinde benim ismim vardır ![]() Hadisi şeriflerde buyuruluyor ki; Adem aleyhisselam cennetten çıkarılınca, ya Rabbi Muhammed aleyhisselamın hürmetine beni affet diye dua etti ![]() Allahü teala ise,( Ne cevap vereceğini bildiği halde, cevabını da diğer insanların duyması için) Ya Âdem onu henüz yaratmadım nereden bildin? Buyurdu ![]() Âdem Aleyhisselam da, Arşta”La ilahe illallah Muhammed ün Resulullah” yazılı olduğunu gördüm anladım ki, şerefli isminin yanına ancak en çok sevdiğinin, en şerefli olanın ismini layık görürsün dedi ![]() Allahü teala buyurdu ki: “ Ya Âdem doğru söyledin ![]() ![]() ![]() Cennette her ağacın yaprakları üzerinde, la ilahe illallah Muhammed ün Resulullah yazılıdır ![]() Allahü Teâlâ yine buyurdu ki: Ya Âdem, Muhammed aleyhisselamın ismi ile her ne isteseydin kabul ederdim ![]() ![]() Mirac’da Allahü teala, peygamber efendimize,( Senden başka her şeyi senin için yarattım) buyurunca, Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem de,( Ben de senden başka her şeyi, senin için terk ettim) dedi ![]() ![]() Acaba bu bilgilerin nerelerden bizlere ulaştığı konusunda, hiç düşünen var mı? Hiç sanmıyorum, akıl bir kenara bırakılmış, edindiğimiz velilerin peşi sıra öyle bir gidiyoruz ki, bataklığın içinde çırpındığımızın bile farkında değiliz ![]() Hâlbuki Allah bizleri çok açık uyararak, hakkında bilgin olmadığı, yani emin olmadığın şeyin ardına düşmeyin, sizleri sorumlu tutarım demişti ![]() ![]() Allah bir ayetinde, biz bu kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık diyerek, hakka batıl karıştırmamamız için uyarır bizleri ![]() ![]() ![]() Yine Yaradan Araf suresi 33 ![]() Tüm bunları söylediğimizde, bu bilgilere inananlar şunu söylüyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Enam sur ![]() ![]() ![]() Demek ki, çoğunluk öyle inanıyor demek büyük hata ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz gayb konusunda, Allah ın Kur’an da bildirdiği dışında hiçbir gaybı bilgisi olmadığını söylüyor bizlere ![]() ![]() Neml 65: De ki: Göklerde ve yerde, Allah'tan başka kimse gaybı bilmez ![]() ![]() Hud 123: Göklerin ve yerin gaybı (sırrı) yalnız Allah'a aittir ![]() ![]() ![]() Enam 50: De ki: Ben size, Allah'ın hazineleri benim yanımdadır, demiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıda ki ayetlerle, bizlere rivayet edilen hadisler birbirini onaylıyor mu? Peygamberimiz, bana bildirilen dışında gaybı ben bilmem diyor ![]() ![]() ![]() Bizler İslam ı günümüzde öyle bir yaşıyoruz ki, cahiliye dönemini aratmıyor ![]() ![]() ![]() ![]() İslam toplumunun büyük çoğunluğu, ne yazık ki büyük bir yanılgının ardı sıra giderek, Kur’an ı devre dışı bıraktığının farkında bile değil ![]() ![]() ![]() İslam toplumu olarak, halimiz hiçte iç açıcı değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK |
![]() |
![]() |
|