![]() |
Zarf Tümlecinin Tanımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zarf Tümlecinin TanımıZarf Tümlecinin Tanımı Yüklemin anlamını zaman, durum, yön, miktar, tarz, vasıta, şart, sebep, birliktelik yönlerinden tamamlayan kelimeler ve kelime gruplarıdır ![]() *Edat tümleci (edatlı tümleç) olarak adlandırılan tümleçler de birer zarf tümlecidir ![]() Akşama kadar çalıştık ![]() Toprak derin derin ürperdi ![]() Bu şiir yağmur yağarken yazdım ![]() Ben resim çekmeyi de çok seviyorum ![]() Akşama doğru eve varırız ![]() Aşağı inmişti ![]() İnsan âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar ![]() Bu hastahanede aylarca kalırsa, üç beş ameliyata dayanırsa, kurtarmaya çalışırız ![]() On beş yaşına dek evinden uzun süreli ayrılmadı ![]() Anlatılanları korkuyla dinledik ![]() Hastayı ambulânsla getirmediler; taksiyle getirdiler ![]() Yağmur yağdığı için sular kesilmiş ![]() Düşüncelerinizi bir kompozisyonla açılayın ![]() Bazı öğrenciler anneleriyle gelmişlerdi ![]() ]Zarf tümlecini bulmak için yükleme “nasıl?, ne zaman?, ne kadar?, nereye?” ve “kiminle?, neyle?, niçin?, neden?, niye?”soruları sorulur ![]() Sağa sola bakmadan içeri girdi ![]() İki arkadaş gece boyunca uzun uzun konuştular ![]() Biz , akşamki trenle gideriz ![]() Raşit’i son gördüğümde Hüseyin’le geziyordu ![]() Çocuk korkudan konuşmuyordu ![]() Onu görmek için beklemiştik ![]() |
![]() |
![]() |
|