Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
panel

Panel Nedir?

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Panel Nedir?

toplumu ilgilendiren bir konunun dinleyiciler önünde, sohbet havası içinde, uzmanları tarafından tartışıldığı konuşmalara panel denir açık oturum ile panel özellikleri yönüyle birbirlerine çok benzerler hatta bazı kitaplarda panel ile açık oturum aynı konuşma türü olarak verilir arada sadece üslûp farkı vardır

panelden amaç bir konuda karara varmaktan ziyade sorunu çeşitli yönleriyle aydınlatmak, farklı görüşleri, farklı anlayışları ortaya koymaktır

panelde de bir başkan bulunur konuşmacı sayısı 3 ile 6 arasında değişebilir konuşmacılar, uzmanı oldukları konunun ayrı birer yönünü ele alırlar konuşmalar, açık oturumda olduğu gibi başkanın verdiği sıraya ve süreye göre yapılır

panelin sonunda, dinleyiciler panel üyelerine soru sorabilirler tartışma dinleyicilere de geçerse o zaman tartışma, forum şekline dönüşür

Panel Tasarım Kriterleri ve Önemli Özellikler

Panel tasarımında aşağıdaki kurallara dikkat edilmelidir;

• Seğim, açıklığın 1/150 ile 1/300’nü aşmamalıdır

• Çekirdek kesme gerilmesi, çekirdeğin maksimum izin verilen kesme gerilmesini aşmamalıdır

• Çekme ve basınç gerilmeleri, yüzey kaplama malzemesinin tolere edebileceği gerilmeleri aşmamalıdır

• Çok dikkatli bir kalite kontrol yapılarak tüm yüzeye tam yapışmanın sağlandığından emin olunmalıdır

• Panel kullanım koşullarında herhangi bir thermal/hygraskopik seğim yapma olasılığı varsa, bu durum tasarım kriteri olarak göz önüne alınmalıdır

Panellerin önemli özelliği aşağıdaki ana faktörlerden türetilmiştir;

• Kabuk malzemenin E (Young’s modülü),

• Kabuk malzemenin kalınlığı,

• Çekirdek malzemenin mekanik özelliği,

• Çekirdek malzemenin kalınlığı,

• Panelin tek malzeme olarak işlevini yerine getirmesi için tekniğine uygun yapışma ve preslenme

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com