Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çcografi, durumu, iklimi, nizip

Nizip Iklimi Ve ç-cografi Durumu

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nizip Iklimi Ve ç-cografi Durumu

Nizip iklimi ve Coğrafi Durumu

ARAZİLERI:

Nizip ilçesi genel olarak kuzeyden güneye doğru alçalarak devam eder Kuzey bölgesi yer yer yükselen dağlarla, dağlar arasındaki dere ve Oldukça derin vadilerden terekküp eder Kuzeybatıdan gelen dere vadisi Nispeten az derin ve genişçedir bu bölge dağlarının yüzey şekilleri 880 M yi bulmaktadır Güney bölgesi yıpranmış geniş düzlüklerden terekküp eder Güneydoğuya doğru Fırat’a yaklaştıkça daha da alçalmaktadır Bu Bölgenin kimi 500 den yüksektir

IKLIMI:

Akdeniz iklimine çok yakin bir iklime sahiptir Kış ve Sonbahar kışa ve mülayim İlkbahar ve Yaz uzun sürerYaz sıcakları bunaltıcı,Kis ise yağmurlu geçer

SlCAKLIK:

Yaz mevsiminde Artı 45 olmasına mukabil kış mevsiminde 7 ye ancak nadiren sıfırın altına düşer Senelik yağış miktarı ortalama 400 450mm arasındadır

AKARSULAR:

Fırat nehrinden başka bu nehre karışan ve kasaba civardan geçen Nizip deresine ayrıca birde çiftlik suları vardır Bu sulardan hiçbiride Mühim değildir Bunlardan Nizip suyu batıdaki Keret köyünün batısından geçerek Hiyam ve başka sularla birleşerek Nizip’e gelir ve Fırat’a geçer

ÇİFTLİK SUYU

Çiftlik köyünden çıkarak Nizip topraklarını geçtikten sonra Karkamış’ın Suriye topraklarına ve oradan da Fırat’a dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com