Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atlantik, orta, sırtı

Orta Atlantik Sırtı

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Orta Atlantik Sırtı

Orta Atlantik Sırtı ya da Orta Atlantik Yükselimi Atlas Okyanusu ileKuzey Okyanusu arasında, büyük bölümü sular altında bulunan bir sıradağ kümesidir Kuzey Kutbu'nun 333 kilometre güneyinde 87° Kuzey'den başlayarak 54° Güney'deki Bouvet Adası'na kadar uzanır Dağların yüksek bölümleri yer yer su yüzeyine çıkarak okyanusta adalar oluşturur Yükselim1950'lerde Bruce Heezen ve Marie Tharp tarafından bulunmuştur Bu oluşumun bulunması Alfred Lothar Wegener'ın Kıta Kayması Kuramı'nın dünyaca kabul görmesini sağlamıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com