Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1871, abdullah, azmi, efendi

Abdullah Azmi Efendi ( 1871)- (23.02.1914)

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdullah Azmi Efendi ( 1871)- (23.02.1914)

kadı

1871 yılında Artvin'in Borçka ilçesinin Camili (Maçahel) Köyü'nde doğdu İlk öğrenimiyle birlikte mantık bilimleri okudu İstanbul?a giderek Fatih dersiamlarından Batumlu Osman Zühtü Efendi'nin yanında eğitim görerek icazet aldı Daha sonra Mekteb-i Nüvvabtan da (Kadı Okulu) mezun oldu Sınıf-ı Salisten (3 Sınıf) şehadetname aldı

1908-1910 yılları arasında, Terme Kazası Niyabetinde (kadılık) bulundu Bundan sonra bir süre Borçka?da kaldı 28 Haziran 1911?de Sinop Kadılığına atandı Ancak aynı dönemde başka bir kadının da buraya atanmış olması nedeniyle, 25 Ağustos 1911?de Şarkikarahisar Kadılığına atandı

Daha sonra Tokat Kadılığında görev yaptı 23 Şubat 1914 tarihinde Tokat'ta vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com