![]() |
Abdurrahim Karakoç ( 1932) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdurrahim Karakoç ( 1932)[Sadece kayıtlı kullanıcılar linkleri görebilir ![]() ![]() ![]() ![]() şair, yazar 1932 yılında Kahramanmaraş?ın Elbistan ilçesinde doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ESERLERİ: Hasan'a Mektuplar, El Kulakta, Vur Emri, Kan Yazısı, Bütün Şiirleri, Suları Islatamadım, Dosta Doğru ve Gökçekimi ![]() -------------------------------------------------------------------------------- TÜRK EDEBİYATI'NDA KLASİKLEŞEN BİRİ ŞİİRİ MİHRİBAN Sarı saçlarına deli gönlümü Bağlamışlar, çözülmüyor Mihriban ![]() Ayrılıktan zor belleme ölümü, Görmeyince sezilmiyor Mihriban ![]() Yâr, deyince kalem elden düşüyor; Gözlerim görmüyor, aklım şaşıyor Lâmbamda titreyen alev üşüyor Aşk, kâğıda yazılmıyor Mihriban ![]() Önce naz, sonra söz ve sonra hile ![]() ![]() Sevilen seveni düşürür dile Seneler, asırlar, değişse bile, Eski töre bozulmuyor Mihriban ![]() Tabiplerde ilâç yoktur yarama; Aşk deyince ötesini arama Her nesnenin bir bitimi var ama, Aşka hudut çizilmiyor Mihriban ![]() Boşa bağlanmamış bülbül, gülüne; Kar koysa köz olur aşkın külüne ![]() ![]() ![]() Şaştım kara bahtın tahammülüne; Taşa çalsam ezilmiyor Mihriban ![]() Tarife sığmıyor aşkın anlamı; Ancak çeken bilir bu derdi, gamı Bir kör düğüm baştan sona tamamı; Çözemedim, çözülmüyor Mihriban ![]() |
![]() |
![]() |
|