Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1942, adnan, keskin

Adnan Keskin ( 1942)

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Adnan Keskin ( 1942)

[Sadece kayıtlı kullanıcılar linkleri görebilir ÜCRETSİZ Kayıt olmak için tıklayın]

1942 yılında Denizli?nin Çivril ilçesinde doğdu Ankara Hukuk Fakültesi mezunu Serbest avukat Evli ve 2 çocuk babası Denizli milletvekilliği, Devlet Bakanlığı ve Bayındırlık Bakanlığı yaptı Uzun yıllar CHP Genel Sekreterliği yaptı Çatışmacı bir laiklik söylemi kullandı Son dönemde Deniz Baykal?ın kadrosunun dışında kaldı

--------------------------------------------------------------------------------

Baykal, İş Bankası yönetimine muhalif Adnan Keskin'i görevlendirdi

--------------------------------------------------------------------------------

CHP ilginç bir atama sürpriziyle çalkalanıyor CHP lideri Deniz Baykal'a sert muhalefetiyle tanınan eski Genel Sekreter Adnan Keskin, partinin ortağı olduğu İş Bankası'nın yönetimine getirildi Olayı doğrulayan Keskin, "Benim talebim olmadı, kendileri bildirdiler, parti görevi olduğu için kabul ettim" dedi Olay parti kulislerinde Keskin'in 'yönetime olan muhalefetini engellemek' olarak yorumladı Ancak Keskin, görevlendirmenin kurultay süreciyle ilgisi olmadığını öne sürdü

CHP'nin İş Bankası Yönetim Kurulunda hisselerini temsil edecek yeni isimler Deniz Baykal tarafından belirlendi Baykal, bir zamanlar sağ kolu olan ancak fikir ayrılığına düştükten sonra sert eleştirilerine maruz kaldığı Adnan Keskin'i de İş Bankası yönetiminde görevlendirdi CHP Denizli Milletvekilliği yaptığı dönemde partinin genel sekreterliğini üstelenen Keskin, 2002 seçimlerinin bu yana Baykal ve ekibine muhalefetiyle tanınıyor Bir dönem Mustafa Sarıgül'le birlikte muhalefet yapan son olarak Baykal'a rakip olan Haluk Koç'u destekliyordu CHP Deniz İl Kongresi'nde desteklediği adayın kazanması, Keskin'in taban üzerindeki gücünü gösterdi Baykal'ın İş Bankası için hukukçu Adnan Keskin'e görev vermesi, parti kulislerinde çeşitli yorumlara neden oldu Keskin'in İş Bankası'nda görevlendirilerek aktif siyasetten uzaklaştırılması ve yönetim aleyhinde kullandığı gücü, lehe çevirmenin hedeflendiği kaydediliyor

Yeni görevlendirmenin kendisi için sürpriz olduğunu kaydeden Keskin, "Benim bir talebim yoktu, beklemiyordum Aklımın ucundan bile geçmedi Genel merkez böyle uygun görmüş Beni özel kalemden arayıp bildirdiler Parti görevi olduğu için kabul ettim" diye konuştu Yeni görevlendirmenin Nisan ayında yapılacak kurultayla ilgisi olmadığını savunan Keskin, "Ben böyle bir taahhüdün altına girmem Beni çok iyi tanıyan Baykal, bunu bilir" ifadelerini kullandı İş Bankası'nın yeni yönetiminde ayrıca İsmet Atalay, Nurettin Sözen'in kardeşi Ali Sözen ve Antalya eski milletvekili Tuncay Ercenk yer aldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com