![]() |
Ali Ekber Çiçek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Ekber ÇiçekErzincan?ın Ulular Köyü?nde 1935?te doğan Ali Ekber Çiçek, babasını 1939 Erzincan depreminde yitirdi ![]() ![]() ![]() ![]() HAKKINDA YAZILANLAR Haydar Haydar babasız kaldı Hürriyet 27 Nisan 2006 Türk Halk Müziği?nin yaşayan en önemli isimlerinden Ali Ekber Çiçek, 71 yaşında İstanbul?da vefat etti ![]() ![]() BUGÜN dillerden düşmeyen, pek çok sanatçının repertuvarına almak istediği "Haydar Haydar", "Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim", "Derdim Çoktur Hangisine Yanayım" gibi birçok türkü, Ali Ekber çiçek sayesinde halk müziğinin klasikleri arasına girdi ![]() ![]() Hayatı 2003 yılında "Cahilden Uzak Dur, Kemale Yakın" adlı belgesele konu olan Ali Ekber Çiçek, "Türküyle siyaset yapılmaz" diyerek, müziği siyaset aracı haline getirenleri eleştirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçek, Türk Halk Müziği?nin bugününü değerlendirirken geçmişte üretilen eserlere saygı gösterilmediğinden yakınırdı ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçek tarafından derlenen türküler Bir Güzeli Methedeyim Çoktan Beri Yollarını Gözlerim El Vurup Yaremi İncitme Tabib Gönül Gel Varalım Gülşen bağına Şepke?nin Kavakları Yolumuz Gurbete Düştü Çiçek?ten derlenen türküler Ondört Bin Yıl Gezdim Pervanelikte(Haydar Haydar) Böyle İkrarınan Böyle Yolunan Bunca Olan Emeğimi Derdim Çoktur Hangisine Yanayım Ey Erenler Akıl Fikir Eyleyin Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma Gurbet Elde Yadellerin Derdini Gül Yüzlü Sevdiğim Hazin Hazin Esen Seher Yelleri İsmini Sevdiğim Saadetli Dostum Nasıl Yar Diyeyim Ben Böyle Yare |
![]() |
![]() |
|