Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1951, akçakoca, engin

Engin Akçakoca ( 1951)

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Engin Akçakoca ( 1951)

Engin Akçakoca Ankara'da 1951 yılında doğan Rasih Engin Akçakoca, TED Ankara Koleji'nden sonra üniversite eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı

Bankacılık kariyerine 1974 yılında Türkiye İş Bankası'nda Müfettiş Yardımcısı olarak başladı Akçakoca, Citibank NA İstanbul'da Muhasebe ve Otomasyon Müdürü, American Expres Bank Ltd İstanbul'da operasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Türkiye İthalat ve İhracat Bankası'nda Genel Müdür Baş Yardımcısı, Koç Amerikan Bank AŞ'de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı

1991-2000 tarihleri arasında Koçbank Genel Müdürlüğü'nü yürüttü Daha sonra Fon'daki 3 bankanın yönetimine getirildi Akçakoca, 27 Ekim 2000 tarihinde Bank Kapital'in ve 6 Aralık 2000 tarihinde de Demirbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü oldu Ayrıca 28 Şubat'da Fon'a devredilen Ulusalbank'a da Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı

Son olarak Zekeriya Temizel'in istifası ile boşalan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı görevine getirildi Akçakoca, evli ve 2 çocuk babası

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com