Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdülhalim, sadulayev

Abdülhalim Sadulayev

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdülhalim Sadulayev

Çeçenistan Direniş Lideri

--------------------------------------------------------------------------------

Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı

--------------------------------------------------------------------------------

1967 yılında Çeçenistan'ın Argun şehrinde doğdu Argun şehrini kuran Ustradoy aşiretine mensuptur İslam ilimleri üzerinde eğitim aldı Çeçenistan’da 1994 yılında başlayan Rus işgaline karşı başlatılan direnişin aktif katılımcılarındandı Çeçenistan Devlet Üniversitesi Filoloji Bölümü'ndeki eğitimini savaş nedeniyle bitiremedi Çeçençe, Arapça ve Rusça lisanlarını biliyordu Birinci ve ikinci Rus savaşları sırasında Çeçen televizyonunda İslami konferanslar verdi 1999 yılında Devlet Başkanı Aslan Meşhedov'un kararıyla Çeçen Anayasası Devlet Komisyonu Başkanlığı'na getirildi 2002 yılında toplanan Çeçen Milli Kongresi'nde Çeçenistan Şura Meclisi onayı ile Çeçenistan devlet başkan yardımcılığına seçildi Aslan Mashadov’un 8 Mart 2005’de Rus ordu birlikleri tarafından şehit edilmesinden sonra anayasa gereği Abdulhalim Sadulayev Cumhurbaşkanlığına getirildi 17 Haziran 2006 tarihinde, Ruslar tarafından öldürüldüğü açıklandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com