Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1964, abdülhamit, avşar

Abdülhamit Avşar ( 1964)

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdülhamit Avşar ( 1964)

televizyon yapımcısı

--------------------------------------------------------------------------------

1964 yılında Afganistan'da doğdu Ailesi, 1961 yılında Doğu Türkistan'dan Afganistan'a, 1965 yılında da Türkiye'ye göç etti Kayseri'ye yerleştiler İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamladı 1986 yılında Marmara Üniversitesi Basın-Yayın Yüksek Okulu (İletişim Fakültesi) Radyo-Televizyon Bölümü'nden birincilikle mezun oldu Okul sırasında Yeşilçam'da bir süre çalıştı 1987 yılında TRT'ye prodüktör olarak girdi Çeşitli drama, belgesel ve kuşak programların yapım ve yönetimini üstlendi Kimi yurt dışı toplantılarda TRT'yi temsil etti Halen TRT'de prodüktörlük görevini sürdürüyor Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi SBF Siyaset Bilimi ana bilim dalında master yaptı Şu anda da aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümünde Orta Asya üzerine doktora yapmaktadır Türkiye'de basın siyaset ilişkilerini ele alan "Serbest Cumhuriyet Fırkası" adlı yayınlanmış bir eseri var Çeşitli dergilerde de zaman zaman makaleleri yayınlanmaktadır İngilizce'nin yanı sıra Uygurca ve Özbekçe başta olmak üzere çeşitli Türk lehçelerini okuyup konuşabiliyor Evli ve iki çocuk babası Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Birsad üyesi ve Basın Birliği Derneği'nin yönetim kurulu üyesidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com