Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
burhaneddin, rabbani

Burhaneddin Rabbani

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Burhaneddin Rabbani

[Sadece kayıtlı kullanıcılar linkleri görebilir ÜCRETSİZ Kayıt olmak için tıklayın] Taliban'ın iktidara gelmesiyle devrilen, halen uluslararası alandatanınan devlet başkanı

Sürgündeki iktidarın lideri Burhanettin Rabbani: 1940 doğumlu Burhanettin Rabbani, Birleşmiş Milletler tarafından Afganistan'ın Devlet Başkanı olarak tanınmaya devam ediyor

Devlet Başkanı olmadan önce Kabil Üniversite'nde İslam hukuku profesörü görevini yürüten Rabbani, Mısır'ın ünlü El Azhar İslam Üniversitesi'nde de eğitim gördü

Politik hayatının ilk yıllarında Afganistan'da iktidarda bulunan Sovyetlerin laik polikalarına karşı mücadele etti

1992 yılında mücahit örgütleri tarafından devlet başkanı ilan edildi Ancak 1996 yılında Taliban'ın başkent Kabil'i ele geçirmesi üzerine ülkenin kuzeyine kaçmak zorunda kaldı

Şimdi zamanının büyük bir kısmını Taliban'a muhalif grupları birleştirmeye ayırdı

Rabbani, Sovyet işgalinin ardından mücahit gruplarınca kurulan koalisyon tarafından 1992'de cumhurbaşkanlığına seçilmişti Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesiyle Tacikistan'a geçti Halen Kuzey İttiffakı'nı bir arada tutan politik lider olarak görev yapıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com