![]() |
Ertuğrul Özkök |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ertuğrul ÖzkökHAKKINDA YAZILANLAR Bir dede ile mesai yapmanın dayanılmaz güçlüğü SEDAT ERGİN Hürportreler Hürriyet 2002 İlavesi Serdar Turgut'un onun aleyhinde yazdığı yazıların hepsi kayıkçı kavgası ![]() ![]() ![]() Evet, itiraf ediyorum ![]() Şeker bayramında yayımlanan dizide Genel Yayın Yönetmeni'ne yöneltilen isimsiz sorulardan bazıları bana aitti ![]() Bunlardan ikisinde beni suç üstü yakaladı ![]() Örneğin, ‘‘50'li yaşların orta diliminde seyrediyorsunuz ![]() ![]() Bu soruya ‘‘Bu sorunun faili bence meçhul değil ![]() ![]() ![]() ![]() Bir diğer sorumu ‘‘Müşfik bir dede misiniz?’’ şeklinde yöneltmiştim ![]() ‘‘Bu soruyu hangi hainin sorduğunu gayet iyi biliyorum’’ yanıtından telepati yoluyla yine yakalandığımı anladım ![]() Fark edeceğiniz gibi, onunla baş edebilmek hiç de o kadar kolay değil ![]() Sorudan kimliğinizi yakalar ![]() ![]() Tabii, yakalayamadığı sorular da var gerçi ![]() ![]() Anlayacağınız gibi, onun yumuşak karnını biliyorum ![]() ![]() ![]() Ben ki bir Ankara Temsilcisi'yim ve rejimin, istikrarın hassas dengeleri üzerinde uzmanım, bu dedelik konusunda çok ince bir denge, daha doğrusu kırılma noktası yakaladım ![]() Demek istiyorum ki, Serdar Turgut'un onun aleyhinde yazdığı yazıların hepsi kayıkçı kavgası ![]() ![]() ![]() Serdar, bu kırılma noktasını bulamadı ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca soruyorum size, dede olduğu gerçeği karşısında kendime otosansür mü uygulayacağım? Ama haksızlık etmeyelim, torununa nasıl tutkuyla bağlı olduğunu çok iyi biliyorum ![]() Hatta, torununun ilkokula başlayacağı günü nasıl heyecanla beklediğini bugünden hissediyor gibiyim ![]() ![]() Onu tanıdığımda, doğrusu, günün birinde dede olacağı hiç aklımın ucundan bile geçmemişti ![]() ![]() İlk kez Ertuğrul Özkök adıyla galiba 1970'li yılların sonunda Yazı dergisinde karşılaşmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Örneğin, Ecevit'in 1979 sonbaharındaki ara seçim öncesinde hazırlattığı 100 soruluk eğitim kitabını kaleme alanlardan biriydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seçim kampanyasında bir ara Ecevit'in seçim otobüsünde de görülmüştü ![]() Ve sonuç: CHP ara seçimi 5-0 kaybedince, Ecevit Başbakanlık'tan olmuştu ![]() O yıllarda sık sık Çankaya'daki evinde verdiği partilerde buluşurduk ![]() ![]() ![]() ![]() Yine inanmayacaksınız, müzik beğenisi bugün kapıldığı türden popüler şeylere itibar gösteren bir çizgide değildi ![]() ![]() 1980'lerin başlarıydı ![]() ![]() ![]() Hürriyet üst yönetimine danışman olduğunu öğrendik o akşam ![]() O, her yere zaten önce danışman kimliği ile ayak basar ![]() ![]() İş burada da bitmedi ![]() ![]() O gece eve bırakılan taşra baskısının öğretim üyesi arkadaşımın bütün hayat çizgisini değiştirip, onu bugünkü konumuna taşıyacağını söyleseler, vallahi inanmazdım ![]() Galiba Hürriyet kadroları içinde kendisini en eski tanıyan benim ![]() ![]() Alın size bir kırılma noktası daha ![]() ![]() ![]() Dedim ya, maksat hainlik olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|