Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eva, meyerovitch, vitray

Eva De Vitray Meyerovitch

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eva De Vitray Meyerovitch

Prof Dr Eva De Vitray Meyerovitch, 1909 yılında doğdu Meyerovitch’in, hukuk ve felsefe eğitimi aldıktan sonra çalışmalarını edebiyat, felsefe ve tasavvuf konuları üzerinde yoğunlaştırdı Dünyanın birçok ülkesindeki üniversitlerde dersler ve konferanslar verdi Müslüman oldu Müslüman olduktan sonra “Havva” adını aldı 24 Temmuz 1999 tarihinde vefat etti Cenazesi, vasiyeti üzerine, Konya'ya getirilerek, Üçler Mezarlığı'na defnedildi

HAKKINDA YAZILANLAR

Ölümünden 10 yıl sonra Mevlana’ya kavuştu

NTV-MSNBC

14 Aralık 2008

10 yıl önce vefat eden Fransız yazar Eva de Vitray Meyerovitch’in naaşı Mevlana’nın yakınında defnedilme vasiyeti nedeniyle Konya’ya getirildi

KONYA - Mevlana hayranı olan ve Müslüman olduktan sonra Konya’ya gömülmek istediğini vasiyet eden Fransız profesör Eva De Vitray Meyerovitch’in cenazesi, uçakla Konya’ya getirildi Cenazeyi havaalanında, Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr Abdullah Öztürk ve Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Dairesi Başkanı Ercan Uslu ile belediye yetkilileri karşıladı

Doç Dr Abdullah Öztürk, havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Meyerovitch’in hayattayken 2 duası olduğunu, bu dualarının da Mesnevi’nin Fransızca’ya çevrilmesi ve Konya’da Mevlana’nın yakınlarında mütevazi bir mezara gömülmek olduğunu söyledi

Prof Dr Eva De Vitray Meyerovitch’in, 26 Mayıs 1998’de Konya’da düzenlenen sempozyumda yaptığı “Mevlana ve Psikoloji” konulu konuşmasının sonunda, “Benim gibi yaşlı bünyesi, hasta kalbiyle kilometreler katetmek bile Hz Mevlana’nın huzurunda yorgunluk değil, mutluluk verir Onun maneviyatının gölgesinde kıyamete kadar kalabilmek için beni Konya’ya gömün” dediği öğrenildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com