Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdurrahman, çapar

Abdurrahman Çapar

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdurrahman Çapar

yapımcı, yönetmen, senaryo yazarı

--------------------------------------------------------------------------------

1965 yılında Sivas'ın Gürün ilçesinde doğdu 1983 yılında girdiği İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Tv Bölümü’nden 1988 yılında mezun oldu Üniversite yıllarında TRT’de yapım yardımcılığı, sinemada yönetmen yardımcılığı, kamera asistanlığı ve senaryo yazarlığı yaptı

Özel televizyonların kurulması ile televizyonlarda çeşitli kademelerde çalıştı 1985-1987 yılları arasında TRT İzmir Televizyonu'nda yapım yardımcısı olarak çalıştı 1988 yılında Telesine Reklam Ajansı'nda kamera asistanlığı yaptı 1989 yılında, Metro Film'de yönetmen yardımcısı olarak çalıştı 1990 yılından sonra Veysel Karani, Ah Gurbet, Uçan Halı, İbrahim Gülşeni, Abdullah Tercüman, Fatımat’ûz Zehra vb radyo oyunlarını yazdı

1991-1995 yılları arasında TGRT'de yapımcı, yönetmen, metin yazarı ve dramaturg olarak çalıştı

Sorumluluğunu üstlendiği diğer çalışmalar:

“Sonsuzluğun İki Yakası”, “Can Perdesi” adlı televizyon filmlerinin yapımcılığını yaptı

13 bölüm “Evlere Şenlik” adlı komedi-dizi film yapımcılığı, proje koordinatörlüğü…

54 hafta süren “Yankı” haber programının Genel Yayın Yönetmenliği- Metin Yazarlığı Program Yönetmenliği

1996 - Mavi Film Tanıtım İletişim Ltd Şti kurucu ortaklığı

1996- 101 Bölüm… “Bizim Ev” adlı televizyon dizisi yapımcılığı

1997- 13 Bölüm “Beyaz Savaş” adlı televizyon dizisi yapımcılığı

1998- “Trabzon Su Belgeseli” Yapımcı-Yönetmen-Metin Yazarlığı

1999- “Gülün Bittiği Yer” adlı sinema filmi yapımcılığı

2000- “Bahçeşehir Belgeseli” – Yapım Koordinartörü- Metin Yazarlığı,

2000- “Aşkın Dağlarda Gezer” adlı dizi filmin Yapım Koordinatörü

2001- “Kurt Kapanı” adlı 26 Bölümlük Tv dizi film Yapım Koordinatörü

hikaye yazarlığı

2001- “Tirvana” adlı 26 bölüm dizi film senaryo danışmanlığı

2002- “Bıçak Sırtı” adlı TV filmi yapımcılığı,

2002- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yol Bakım Onarım Müdürlüğü tanıtım filmi “Sarı Arılar”ın Yapım Koordinatörlüğü, metin yazarlığı

2003- “Bedel” dizisi yapımcılığı

2003- 13 Bölüm “Şemsi Paşa Pasajı” Tv komedi dizisi yapımcılığı

2003- “Japonyalı Gelin” 90 dakika Tv Filmi yapımcılığı

2003- “Yaşamın Kıyısı”nda 90 dakika Tv Filmi yapımcılığı

2003- “En Güzel Güzel” 90 dakika, Tv Filmi Yapımcılığı

2003- “Evlat” 90 dakika Tv Filmi Yapımcılığı

2003-2008 TV5, Yapımlar Koordinatörlüğü, Program ve Yayın Müdürlüğü…

2008- Pay Metal Tanıtım Filmi, Metin Yazarı, Yapım Koordinatörü…

2008- CTS Makina Tanıtım Filmi…Metin Yazarı, Yapım Koordinatörü

Çeşitli kurum ve kuruluşlara senaryo ve yayın danışmanlığı…Tanıtım ve İmaj Filmleri Yönetmenlik…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com