Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
feleknas, uca

Feleknas Uca

Eski 07-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Feleknas Uca

HABER

Yezidi kızın Müslüman gençle kaçması, AP’nin gündemine taşınıyor

Arif ARSLAN (DHA)

1 Aralık 2006

Beşiri’de Yezidi aileden bir kızın Müslüman bir gençle kaçması, hem Türkiye’deki, hem Avrupa’daki Yezidileri ayaklandırdı Almanya’ya yerleştikten sonra Sosyal Demokrat Parti’den milletvekili ve Avrupa Parlamentosu üyesi olan Feleknas Uca, konuyu AP gündemine getireceğini söyledi

BATMAN’ın Beşiri İlçesi’nde Yezidi ailenin lise öğrencisi 18 yaşındaki kızı KÖ Batman’da kasaplık yapan 24 yaşındaki Kerem Arıtürk’le birlikte bir hafta önce ortadan kayboldu Yezidi bir kızın Müslüman bir gençle kaçması üzerine Beşiri’de ve Avrupa’da yaşayan Yezidiler ayaklandı

Almanya’daki Yezidi dernekleri, konuyu Yezidi olan ve Beşiri’de dünyaya geldikten sonra Almanya’ya yerleşen Alman Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu üyesi Feleknas Uca’ya bildirdi Uca’nın olay hakkında bilgi aldığı ve konuyu AP gündemine getireceği belirtildi

MÜSLÜMAN KARDEŞTİR

Genç kızın ailesinin Almanya’da yaşayan bazı yakınları da KÖ’yü bulmak için Batman’a geldi Geleneklerine göre "Müslümanları kardeş gördüklerini ve kız alıp vermediklerini" söyleyen Yezidi aile, kızlarının geri verilmesini istedi Bir haftadır kaçan kızını aradığını, ancak bulamadığını söyleyen baba AÖ "Biz hemen kızımızın geri verilmesini istiyoruz Olayın daha büyümesini istemiyoruz" dedi

OĞLUMDAN HABER YOK

Yezidi kızla birlikte ortadan kaybolan oğlundan kendisinin de haber alamadığını belirten Kerem Arıtürk’ün babası Davut Arıtürk ise şunları söyledi:

"Ben de oğlumdan haber alamıyorum Bu olayın tatlılıkla sonuçlanmasını istiyoruz Eğer kızım olsaydı, Yezidi kardeşlerimize berdel verirdim Artık inançlar arasında hoşgörü ortamının oluşmalı Birbirlerini sevmişler Konunun Avrupa’ya kadar gitmesine üzüldüm"

Olay üzerine Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ile Beşiri Belediye Başkanı Burhan Koran, Yezidi aileyi ziyaret ederek gerginlik yaşanmamasını, konunun sükunetle çözümünü istediklerini belirtti

Yezidilik nedir?

YEZİDİLİK, Ortadoğu kökenli bir inanç sistemi Irak, Suriye, Türkiye, İran, Gürcistan ve Ermenistan’da da cemaatleri bulunan Yezidilerin sayısının 500 bin civarında olduğu tahmin ediliyor

Ayrıca başta Almanya ve İsveç olmak üzere Avrupa ülkelerinde de birçok göçmen Yezidi yaşıyor Yezidi inanışına göre Adem ile Havva’nın cennetten kovulmalarını sağlayan Şeytan’ın bir melek olduğu zamanla unutulmuştur Yezidiler, Şeytan’ın Allah’a karşı geldikten sonra tövbe edip bağışlandığına inanırlar

Tavuskuşunu kutsal sayan Yezidiler, "Tanrı-Melek" dedikleri Şeytan’a "Melek Tavus" derler ve ona ibadet ederler Yezidiler kendi dinlerinden olmayanlarla evlenmez

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com