Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1946, 1999, gülçin, telci

Gülçin Telci ( 1946)- (1999)

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gülçin Telci ( 1946)- (1999)

1946 yılında doğduOrtaokulu Şişli Terakki'de , liseyi Robert Kolej'de ve ABD'de Strothers High School'da tamamladıTürkiye'ye döndü ve Şişli İktisadi Ticari Bilimler Akademisini bitirdi

Gazetecilik hayatına 1981 yılında Dünya Gazetesinde başladı Sekiz yıl burada ekonomi yazıları yazdı Daha sonraTempo Dergisinde kulis haberleri yazmaya başladı Ardından bir süre de Milliyette yazılar yazan Gülçin Telci, sonra Hürriyet gazetesinde Ben Gülçin adlı köşede yazdı28 Şubat 1997 sürecinde dönemin öne çıkana generali Çevik Bir'e cep telefonuyla ulaşabilen tek gazeteciydi1999 yılında kanserden öldü

ESERİ

Ben Gülçin

Pan Y

Önsöz'den

Bu kitapta, Hürriyet Gazetesi yazarı Gülçin Telcinin, 1993-1999 tarihleri arasında Hürriyet Gazetesinde yayınlanmış yazıları yer almaktadır Bu yazılarının yanısıra gazeteci dostlarının onun hakkında yazmış oldukları yazılar ve kendisiyle yapılan röportajlar da bulunmaktadır Güncel olaylara Güçin Telci'ce bir bakış

HAKKINDA YAZILANLAR

Gülçin Telci'nin kitabı çıktı Pan Yayıncılık'tan 'BEN GÜLÇİN', Gülçin Türkiye'nin en mühim gazetecilerinden Bir sürü bir dolu para pul, çıkar ilişkisini ilk o bulur, çıkarır; korkusuzca yazar Türkiye, Erol Evcil'in mesela ne kadar mühim biri olabileceğini (İş Bankası'yla ilişkiler vs) ilk kez Gülçin'den duydu Mehmet Ağar'ın has adamı Ferruh Tankuş'un istikbal vaat eden çizgisini Şunu bunu, soluk kesici bir kâhin gibi, zekâsının ve araştırıcılığının kristal küresine bakarak, bir dolu bir dolu şeyi Türkiye'ye ilk kez Gülçin haber verdi İşine ruhunu akıtıyor Gülçin İşi için, işiyle yaşıyor Ama ondan ibaret değil Zira gerçek bir 'karakter' Gülçin ve tüm karakterlerde olduğu üzre parçalarının toplamından daha fazla Bütünü, toplamından çok dahafazla Gülçin'in kitabı çıktı ve o çocuklar kadar mutlu O, çocuklar kadar mutlu yada kızgın olabilenlerden O, o yoğun insanlardan Sıkıştırılmış ruhlardan Kitabı için yazılarını ayıklarken "Sonunda Bir endeks koydursana" demiştim Türkiye'nin suç endeksi gibi bir şey Mesela Mehmet Ağar'la ilgili bir yazıda, alakasız birinin ismi geçiyor Ama sonra Türkiye o ismin ne kadar alakalı olduğunu, görüyor

Her ismin yanına, bahsedildikleri sayfaları tek tek yazdırsana " Bunu yapmamışlar Ama Gülçin'in yazılarından oluşan kitabı öyle ilginç ki Gerçek bir ipucu ansiklopedisi Ve bir kanıt: Gülçin'in bir başlığında dediği gibi, burası 'Yaptıkları Yanına Kâr Kalanların Ülkesi' Ve Gülçin acı acı gülerek, bunu kanıtlıyor Hem de ne biçim

Perihan Mağden (15/03/1999 Radikal Gazetesi)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com