Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1946, halit, şengül

Halit Şengül ( 1946)- (08.01.1981)

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halit Şengül ( 1946)- (08.01.1981)

Halit ŞENGÜL 1946 yılında Kerkük’ün mücadeleci sarıkahya mahallesinde çiniçiler sokağında dünyaya geldi İlk okulu Ali hikmet

gece okulunda orta okulu ise Musalla okulunda bitirdi Musalla okulunda çağımızın en büyük şairi ve Irak Türkmenlerinin milli

mücadele sembolu olan rahmetli Mehmet İZZET HATTAT’ın öğrencisiydi ve daha sonra Eğitim Enistütüsünü bitirdi Öğretmen olarak Türkmen olmayan köylere tain edildi O tarihlerde Türkmenlerin kendi yerlerinde görev almaları imkansızdı Rahmetli ŞENGÜL derdi ki (BİR GÜN OLURDA TÜRKMEN YAVRULARINI KENDİ YURDUNDA OKUTAYIM) işte bu arzuyu ne yazıkki mezara götürdü Şehit ŞENGÜL şair eğitimci hemde siyaset adamıydı, Rahmetli ŞENGÜL ahlaklı ağırbaşlı alçak gönüllü

yardım sever milletine ve davasına cani gönülden bağlıydı Daha orta okul çağında iken Kerkük’ün diğer okullarındaki milliyetci

öğrencileri toplayıp milli geziler düzenlerdi 1970 yılında Kerkük korya yakasında MİLLİYETCİ TÜRKMENLER TOPLULUĞUNU kurdu 1980 yılında ise ŞENGÜL saddam gücleri tarafından tutuklandı sorgulamada cok işkence gördü ancak hic kimseyi ele vermedi teşkilatı kendi kurduğunda arkadaşları ile ant etmiştir kim tutuklanırsa diğer arkadaşlarını ele vermesin diye Şehidimiz bu andını yerine canı pahasına getirmiştir Buna göre rahmetli Mehmet İZZET HATTAT şengül den beni sormuşlar bana bağlı olduğunu inkar etmiştir kendini ipe verip en az 100 kişiyi kurtarmıştır Mücadeleci ŞENGÜL her zaman derdi ki (BEN BU YOLDA ÖLECEĞİMİ BİLİYORUM ) ŞENGÜL hiç bir zaman hesaplar peşinde olmadı milliti icin ölmeyi arzu etti ŞENGÜL idam

edilmeden üç ay önce arkadaşlarının zoru ile evlenmeye kara vermiş ve bir TÜRKMEN kizı ile nişanlanmıştır, ne yazık ki evlenme arzusu gönlünde kaldı

MEN GİTTİM ANAM KALDI

ODUMA YANAN KALDI

NE DÜNYADA HAYIR GÖRDÜM

NE BİR NİŞANAM KALDI

08011981 tarihinde zalim baas rejimi tarafından idam edilip hakkın rahmetine kavuşmuştur Adı HALİT zaten hatıralarımızda HALİT kalacak RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com