Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hüseyin, üzmez

Hüseyin Üzmez

Eski 07-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hüseyin Üzmez

1931 yılında Malatya'da doğdu 17 yaşında, gazeteci Ahmet Emin Yalman'a suikast yaptı Vakit gazetesinde köşe yazarlığı yaptı 2003 yılında, Bursa Mudanya'da, kendisinden 50 yaş küçük 22 yaşındaki Ayşe Yılmaz ile evlendi 14 yaşında bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanmaktadır

ESERLERİ:

1Çilenin Böylesi

Hüseyin Üzmez

Timaş Yayınları / Hatıra Dizisi

Düşünüyorum da: - Hapishane yıllarından bana ne kaldı? Basit bir ders:Samimi olmak İnsan samimi olunca sonradan hata yaptığını anlasa bile pişman olmuyor

Ben daha olayın ikinci günü hata yaptığımı anlamıştım Bunu bizden olanlar da olmayanlar da söylüyordu Bütün gazeteler boy boy demeçler, sütun sütun yazılarla doluydu Nice devler bir anda küçülmüş, ufalanmış, yok olmuştu Herkes kendine bir şey sıçramasından korkuyordu Büyük Peygamerin ondört asır sonra bir mucizesi gerçekleşiyordu: "Bu dava garip gelmişti; garip gidecekti"

1952 yılında devrin ünlü gazetecisi Ahmet Emin Yalman'ı vuran Hüseyin Üzmez'in çilelerle örülü hatıraları

2Şu Bizimkiler

Hüseyin Üzmez

Görünüşte bizden pek farklı olmayan insanlar Bizim gibi yemişler, içmişler, sevinmişler, üzülmüşler Evlenip çoluk çocuğa karışmışlar Manevi iklimler içinde beşeri meselelerden kendilerini tecrid etmemişler Hiçbiri melek değil Ama onlar gelecek nesillere ışık olabilmek ve resmi, gayriresmi ideolojilerin her türlü tuzağından bir sonraki nesilleri koruyabilmek için bütün şimşekleri, hiddetleri üzerlerine çekmişler Tıpkı paratoner gibi Her biri gerçek bir kahraman İşte bu eserde kitaplardan tanıdığınız pek çok kişiyi beşeri yönleri ile de bilecek ve öylece seveceksiniz

3Malatya Suikasti

Hüseyin Üzmez

"Sorulmasını hiç istemediğim iki soru var: Birincisi "Ne zaman doğdun?"; ikincisi de "Ahmet Emin Yalman'ı niye vurdun?" Birincisine cevabım çok basit oluyor: "Hiç mezarlık görmediniz mi?" diyorum "Şu tarihte doğdu, şu tarihte öldü, ruhuna Fatiha" İşte hepsi bu kadar! Ahmet Emin Yalman'ı niye vurduğuma gelince Onu anlatmak, vurmaktan daha zor! Dışarıdan bakılınca, olay son derece basit: Bir genç, bir gazeteciyi vurmuş Hepsi bu kadar Halbuki öyle mi? Bir kurşun attık, 43 yıldır hala yere düşmediCumhuriyet'ten sonra birçok büyük olay yaşandı Şeyh Said isyanı, Dersim ayaklanması, Menemen hadisesi Bunların hiçbiri Malatya Suikastı kadar büyütülmedi"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com