Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, boysan

Aydın BOYSAN

Eski 07-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aydın BOYSAN

17 Haziran 1921’de İstanbul’da doğdu Öğretmen Nevreste Hanım ile muhasebeci Esat Boysan’ın oğludur 1939 yılında Pertevniyal Lisesi’ni, 1945’te Güzel Sanatlar Akademisi’ni (Mimar Sinan Üniversitesi’nin Mimarlık Bölümü’nü) bitirdi Mesleğini 1999’a kadar ara vermeden sürdürdü Türkiye Mimarlar Odası’nın kurucuları arasında yer aldı; yönetim kurulu üyesi, ilk genel sekreteri ve İstanbul şube başkanı oldu 1957-1972 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde ders verdi Ulusal ve uluslararası mimarlık yarışmalarında ödüller kazandı Kendi kitaplarını basmak için Bas Yayınları’nı kurdu (1984-93) Aralıksız olarak on yıl Hürriyet ve üç yıl Akşam gazetelerinde köşe yazıları yazdı

ESERLERİ:
Mizah:
Paldır Güldür, Yangın Var, Umut Simit, Yalan, Oldu mu Ya!, Fısıltı, Dostluk, Aldanmak, Söylesem Bir Türlü
Gezi:
Dünyayı Severek I, II, III, Yollarda, Uzaklardan
Roman:
Yıl 2046 Uzay Anıları,
Deneme-Anı:
İstanbul Esintileri, Leke Bırakan Gölgeler, Yaşama Sevinci, Sev ve Yaşa, Damlalar, Zaman Geçerken, Aynalar, Yüzler ve Yürekler, Felekten Bir Gün, İstanbul’un Kuytu Köşeleri, Neşeye Şarkı, Nereye Gitti İstanbul?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com