Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boran, yasemin

Yasemin Boran

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yasemin Boran

HAKKINDA YAZILANLAR
Yıldızların tatlı cadısı
MUHARREM SARIKAYA
Hürportreler Hürriyet 2002 İlavesi

Dizi Araştırma Bölümü'nden Emel Armutçu telefonda ‘‘Muharrem, Yasemin Boran'ı yazacaksın’’ dediğinde bir an duraksadım

Yasemin Boran ile hayatımda, iki kez karşılaştım

İlki, iki yıl kadar önceydi

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile röportaj yapmak için Ankara'ya gelmiştin

Sedat Ergin'in odasının kapısında Çankaya'ya giderken karşılaşmıştık

Heyecan içindeydin

Çankaya Köşkü'ne gittiğimizde, o heyecanla teybini gazetede unuttuğun haberi gelmişti

İkinci karşılaşmamız İstanbul'da Hürriyet'in VIP salonundaydı

Yazı işleri kadrosuyla akşam sohbetindeydik

Uzaktan göründüğünde ‘‘Gazetemizin büyücüsü hoş geldin’’ diye masaya davet etmişlerdi

Yüzündeki gülümseme ve çevrene yaydığın renk doygunu elektrik, bana bir zamanların televizyon dizisi ‘‘Tatlı Cadı’’yı anımsatmıştı

İtiraf etmem gerekir ki, gazetedeki uzmanlık alanın astroloji, burçlar, renkler ve kokular ile hiç ilgili olmadım

Zaten Ankaralı bir gazeteci için renk, bürokratik ve politik haberdeki farklı boyut, koku ise kulislerden ve telefonlardan gelen fısıltılı sestir

Emel duraksamamı hissetmiş olacak ki, ‘‘Hangi yazarın, hangi yazarı yazacağını Ertuğrul Özkök belirledi’’ deme gereği duydu

‘‘Genel Yayın Yönetmeni'nin bir bildiği vardır’’ deyip telefonu kapattım

İşte, seni yazma hazırlığım 11 Aralık'taki bu hoş talimatla başladı

Yener Süsoy'un seni anlatan röportajından hafızamda kalan kırıntılar ve ve Kaz Dağı'ndaki ormandan kesilen ağaçları kurtarma mücadelendeki başarın dışında hakkında fazla bilgi sahibi değildim

Onun için seninle ilgili ne kadar yazı çıktıysa günlerce okudum

Kim yakın arkadaşın, onu da bulup konuştum

Gördüm ki ilgi alanın, Neptün'ün sezgisi, Venüs'ün etkisi, Mars'ın çekiminden daha geniş

Karşımda, astroloji kadar, çevre, psikoloji, sosyoloji alanlarında da dosyasına hakim birini buldum

Bir dergide, 16 ve 18 yaşlarında iki çocuk sahibi olduğunu okuyunca, ‘‘Hadi be sen de’’ dedim

Nedeni İstanbul'daki karşılaşmamızdaki görünümünden olsa gerek

Mor şortun, kırmızı çorapların, fıstık yeşili kazağın, yüzüne çocuksu şekil veren kıvırcık saçlarının sende yarattığı cıvıl cıvıl küçük kız çocuğu görünümünle, iki çocuk annesi olduğuna inanmak için bin şahit gerek

Seni araştırırken, bir parça astroloji öğrendim

Baktım sen balıksın, ben ise koç Sen su, ben ateş Zodyak'ın biri ilk, diğeri son, birbirlerine en uzak iki burcu

Veya, Güneş'te yanyana gelen iki komşu

Herhalde, seni yazmamı istemelerindeki neden de bundandır

Çocukların, kedilerin, çevren, güleç dost yüzünle nice yıllara

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com