![]() |
Yasemin Boran |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yasemin BoranHAKKINDA YAZILANLAR Yıldızların tatlı cadısı MUHARREM SARIKAYA Hürportreler Hürriyet 2002 İlavesi Dizi Araştırma Bölümü'nden Emel Armutçu telefonda ‘‘Muharrem, Yasemin Boran'ı yazacaksın’’ dediğinde bir an duraksadım ![]() Yasemin Boran ile hayatımda, iki kez karşılaştım ![]() İlki, iki yıl kadar önceydi ![]() Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile röportaj yapmak için Ankara'ya gelmiştin ![]() Sedat Ergin'in odasının kapısında Çankaya'ya giderken karşılaşmıştık ![]() Heyecan içindeydin ![]() Çankaya Köşkü'ne gittiğimizde, o heyecanla teybini gazetede unuttuğun haberi gelmişti ![]() İkinci karşılaşmamız İstanbul'da Hürriyet'in VIP salonundaydı ![]() Yazı işleri kadrosuyla akşam sohbetindeydik ![]() Uzaktan göründüğünde ‘‘Gazetemizin büyücüsü hoş geldin’’ diye masaya davet etmişlerdi ![]() Yüzündeki gülümseme ve çevrene yaydığın renk doygunu elektrik, bana bir zamanların televizyon dizisi ‘‘Tatlı Cadı’’yı anımsatmıştı ![]() İtiraf etmem gerekir ki, gazetedeki uzmanlık alanın astroloji, burçlar, renkler ve kokular ile hiç ilgili olmadım ![]() Zaten Ankaralı bir gazeteci için renk, bürokratik ve politik haberdeki farklı boyut, koku ise kulislerden ve telefonlardan gelen fısıltılı sestir ![]() Emel duraksamamı hissetmiş olacak ki, ‘‘Hangi yazarın, hangi yazarı yazacağını Ertuğrul Özkök belirledi’’ deme gereği duydu ![]() ‘‘Genel Yayın Yönetmeni'nin bir bildiği vardır’’ deyip telefonu kapattım ![]() İşte, seni yazma hazırlığım 11 Aralık'taki bu hoş talimatla başladı ![]() Yener Süsoy'un seni anlatan röportajından hafızamda kalan kırıntılar ve ve Kaz Dağı'ndaki ormandan kesilen ağaçları kurtarma mücadelendeki başarın dışında hakkında fazla bilgi sahibi değildim ![]() Onun için seninle ilgili ne kadar yazı çıktıysa günlerce okudum ![]() Kim yakın arkadaşın, onu da bulup konuştum ![]() Gördüm ki ilgi alanın, Neptün'ün sezgisi, Venüs'ün etkisi, Mars'ın çekiminden daha geniş ![]() Karşımda, astroloji kadar, çevre, psikoloji, sosyoloji alanlarında da dosyasına hakim birini buldum ![]() Bir dergide, 16 ve 18 yaşlarında iki çocuk sahibi olduğunu okuyunca, ‘‘Hadi be sen de’’ dedim ![]() Nedeni İstanbul'daki karşılaşmamızdaki görünümünden olsa gerek ![]() Mor şortun, kırmızı çorapların, fıstık yeşili kazağın, yüzüne çocuksu şekil veren kıvırcık saçlarının sende yarattığı cıvıl cıvıl küçük kız çocuğu görünümünle, iki çocuk annesi olduğuna inanmak için bin şahit gerek ![]() Seni araştırırken, bir parça astroloji öğrendim ![]() Baktım sen balıksın, ben ise koç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Veya, Güneş'te yanyana gelen iki komşu ![]() Herhalde, seni yazmamı istemelerindeki neden de bundandır ![]() Çocukların, kedilerin, çevren, güleç dost yüzünle nice yıllara ![]() |
![]() |
![]() |
|