Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Komedi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, düşürmeye, hapishanaya, kimseyi

Allah Kimseyi Hapishanaya Düşürmeye

Eski 04-04-2007   #1
servet027

Allah Kimseyi Hapishanaya Düşürmeye

Allah Kimseyi Hapishanıya Düşürmüye 1 (Yerel Ağız,Anteplice)Hakim baa*; gararı açıkleym,

Tahemüden adam öldürme suçundan möhebbet hapis” deyinçi sahı* o saat ganım donmuşdu O vahit beni ne dudduumuz yalançı şahat*, ne de işin “içinde tahrik vardı” dimem gurtarabilmişdi

Ellerim kelepçeli döndüm anama baktım kine*, anam carhadanak devrilmiş, herkeş de başına toplanmışdı Avradımın bahışlarıysa sahı ciğerimi sökecek kimidi* “Eyi mi etdin lan Mamet Ben şindi beş tene uşaknan ne bok yiyicim” Deydi Herkeş haklıydı ama ben de haklıydım Bacımı öldürmiyedim de herkeş baa namıssız mı deyeydi Yok arhadaş, her nader* hakime “ben yapdıımdan yen* pişman oldum hakimim” didimse de içimden de “oooh eyi etdim elime goluma sağlık” deydim Ben heç kimseyi gendime namıssız dedirtmem Bu dünnada nuçun* yaşıyk, namus uçun elde mi*?

Gene de olan benim arvadımnan beçare* uşaklarıma oldu Ne diyek yorum Beki* yıllar sonra hökümet bi af kanunu çıharır da benim de möhebbet hapis cezam düşer deye umud ediym Ah bacım Heyriye* ah! Yakdın beni de sen seni de Navardı* da Kâhkeci* Hösüyün* ağanın oğluna yandın Hıs hıs* eşmarlaşdın* Metduplaşdın Duvar dilberinde oynaşdın Değdi mi şindi bütün bu olanlara? Beni de eli ganlı bacı gatili etdin Deye içimden geçirirkene cendermeler iki goluma girip beni hapise eletdiler* Anamın arhamdan bağırıp çağırması sahı daha dün kimi kulağımda çınlıydı Avradımın da gara gözleriylen garezlenerek bakması nere getsem garşımda dolanıydı Gözümü gapatsam gene de garşımda duruydu

Hapishanadaki benim galdığım goğuşda bi tene goğuş ağası vardı İlk bakışda itin tekiydi Gardıyanlar beni içeri dıhar dıkmaz hemene baa “ayak basdı parası uçlan lan” dediydi Adamın yeddi tene leşi vardı Ben zavallı ağzımı her açışımda, “benim yeddi tene leşim var” deydi Ben de içimden “beyle gederse haralda* sekizinci leşi de ben olucum” deye düşünüydüm Abuzar ağa ilkin baa meydancılık yaptırdı Çay bişittirdi Daha da ileri gedip yatakları dürüp bükdürdüydü Bi iki nael* Abuzar ağaya dikleşecek oldum “noluy lan sıçan olmadan çuval dibi mi delicin kelp olu kelp” dediydi O saat ben ne iş dutdumda buralıklara düşdüm beyle* deye aylarca içim içimi yidi Amma ne çara kı, yaşamam uçun bu olanların hebiciine* gatlanmam ilazımdı

Bi gün goğuş ağamız Abuzar ağa beni adam kimi yanına çağırdı Baa eyle eyi davrandı kine, nedeceğimi şaşırdım “söyle bahalım Mamet gardaş bacını neen* öldürdün? ” dediydi Ben de “Abuzar ağa isdersen sen bu meseleyi heç açmamış ol Bacımı öldürdüm deye zatı* yüreğim yanıy Uşaklarım civil cücüğü kimin perperişan oldular” dediydim Sona* da dayanamayıp olanı biteni bir bir gendine annatıydım Abuzar ağa bu işe yen üzüldü, ”yazık etmişsin goçum beçariye Gerçi ben de yeddi adam vurdum amma hebiciini de hak yidikleri uçun vurdum Ben bir birlerini sevenlere, gizli sevda çekenlere heç bi zaman gıymadım” dediydi Hatta Abuzar ağanın bi halası gızı varmış Gendi annatdıydı Bu halası gızı bi gün gendilerin tarlasında çalışan bi faele* dutulmuş Epey bi vahit eşmarlaşmış, metduplaşmış, hıs hıs gece yarısı buluşup oynaşmış, halası gil işin fargına varınçı gızı sıhışdırmışlar amma gene de ağzından bi tek hanek* bile alamamışlar Herkeşin ağzı torba deel kine büzesin Millet ireli geri gonuşmuya başlamış, halasının gızı Zennup’sa buna dayanamayıp bi gün anası gil evde yokgen canına gıymaya gakmış Çünkü netse gendini sevdiği olana vermiylermiş “Gala gala yolma faeline mi galdın? ” deylermiş Zennup da “ney bu benim çekdiklerim” deye kendiri* evin direne bağlamış, ayanın altına da gücük kürsüyü koymuş, tam canına gıyacakken olacak olmalı ya nerdeyse Abuzar ağa gelmiş Bakmış kı, bu deli gız Zennup sevdası uçun canına gıyıcı, “abooooo hala gızı heyir işallah, ney bu ettiğin dimek sen bu gara Seyid’i buader* çok mu seviysin? Hele dur, çıhart o ipi boynundan Her işin bi goleyi var gızım Oturak gonuşak, darak danışak” deyinçi Zennup da, “dayı olu ben artı canımdan bezdim Alem beni diline dolayık Gardaşlarımın bahışlarından eycene gorkmıya başladım Eyle sanıym kine, bobadan gardaşlarım böönde* sabehde başıma bi iş getiriciler Ondar benim başıma bi iş getirmeden ben canıma gıyıcım Nası olsa beni Seyid’e vermiyiciler” dimiş Çünkü bobası olacak gavruk Hasan seksen yaşasan da seni seyid itine vermiycim şarmuta*” dimiş Zennup bundarı iki gözü iki çeşme ağlıya ağlıya Abuzar ağaya annatmış

Abuzar ağa halası gızı Zennup’a yen acımış Çünkü, Abuzar ağanın da yüreende sevdiği gıza gavuşamamanın yarası varmış Aklına birden o gelmiş Senelerce unutamadığı, hala aklına düşdükce of çekmesi… “Sen heç marak etme Evel Allah garşında dağ kimin dayın olu var Ben aaşam* boban gilden gonuşur, saa* muşdulu haber ulaşdırırım” Dimiş Aaşam olunçu da bütün ayleyi toplamış, meseleyi açmış gonuşmuş Gavruk Hasan kem küm etmişse de, Abuzar ağanın garşısında duramamışlar İşi datlıya bağlamışlar Zennup’u gara Seyyid’e vermişler

Abuzar ağa, “Daha şu gün olmuş görüş günnerinde Zennup’dan herifi gara Seyid dayım* ziyaratıma gelir halımı hatırımı sorarlar İlk doğan olan* uşaklarına da benim adımı goymuşlar Kötülükden ne çıkar yorum? Mümkün ola da hep eyilik edesin” Dimişdi

Abuzar ağa annatdıkça benim yüreeme sahı közler yapışıydı Bacımı öldürdüümde buader bilmedim Çünkü herkeş, “Aferim” deyip sırtımı sıvazlıylardı Sahı çok eyi bi iş becermişim gibi
DEVAM EDECEK

Aaşam: Akşam
Baa: Bana
Beçare: Biçare
Beki: Belki
Beyle: Böyle
Bönde: Bu günde
Buader: Bu kadar
Dayım: Devamlı
Elde mi: Öyle değil mi
Eletdiler: Götürdüler
Eşmarlaşma: İşaretleşme
Fael: İşçi
Hanek: Laf
Haralda: Herhalde
Hebiciine: Hepisine
Heyriye: Hayriye
Hıs: Gizli
Hösüyün: Hüseyin
Kâhkeci: Simitçi
Kendir: Urgan
Kimidi: Gibiydi
Kine: Ki
Nader: Ne kadar
Nael: Defa, kere
Navardı: Ne vardı
Neen: Neden
Nuçun: Ne için
Olan: Oğlan, erkek çocuk
Saa: Sana
Sahı: Sanki
Sona: Sonra
Şahat: Şehit
Şarmuta: Fahişe
Yen: Çok
Zatı: Zaten

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-04-2007   #2
tatia27

binaan:bidefa
bayakliin:birazönce

aklıma gelenler bunlar :)tşklr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com