Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alaettin, gövsa, ibrahim

İbrahim Alaettin Gövsa

Eski 07-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İbrahim Alaettin Gövsa

İbrahim Alaettin Gövsa (doğum 1889 İstanbul Türkiye) - (ö 29 Ekim 1949)

Hukuk Fakültesini bitirdi (1910) İsviçre'de pedagoji ve psikoloji öğrenimi gördü Yurda dönüşünde öğretmenlik, okul müdürlüğü ve müfettişlik görevlerinde bulundu III Dönem Sivas, IV Dönem Sinop, VI ve VII Dönem İstanbul milletvekillikleri yaptı

İlk şiirlerini aruz ölçülerinde yazdı Bunların bir bölümü Servet-i Fünun dergisinde, makaleleri ise Tedrisat dergisinde yayımlandı

Eğitimci Satı Bey'in teşvikiyle ve Milli Edebiyat akımı doğrultusunda hece ölçüsünde şiirler yazmaya başladı Çocukluk şiirleri konusunda verimli çabalarıyla dikkati çekti Yazı hayatım eğitim, biyografi konularında ve ansiklopedik yayınlar hazırlanmasında derli toplu eserlerle sürdürdü

Eserleri:

Çocuk Psikolojisi , Çocukta Davranış Gelişimi, Çocukta Duygusal Gelişim, Çocukta Zihinsel Gelişim, Çocuk Şiirleri, Güft u Gu , Çanakkale İzleri, Şen Yazılar, Victor Hugo , Fuzuli, Nedim, Ömer Hayam , Elli Türk Büyüğü, Acılar, Söz Oyunları, Süleyman Nazif, Meşhur Adamlar Ansiklopedisi, Türk Meşhurları Ansiklopedisi, Resimli Yeni Lügat ve Ansiklopedi, Sabetay Sevi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com