Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1952, ali, mehmet, talat

Mehmet Ali Talat ( 1952)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mehmet Ali Talat ( 1952)

1952 yılında Kıbrıs'ın Girne şehrinde doğdu İlk ve orta öğrenimini Girne ve Lefkoşa’da tamamladı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliğinden M Sc derecesi ile 1977 yılında mezun oldu 1977’de yine ODTÜ’de yüksek lisans eğitimi aldı

Türkiye’de yüksek öğrenim gördüğü sürece Kıbrıslı Türk öğrencilerin oluşturduğu derneklerde yönetici ve başkanlık görevlerinde bulundu Kıbrıslılar Öğrenim ve Gençlik Federasyonu (KÖGEF) Kurucu Başkanlığını yaptı

Uzun yıllar, Girne’de buzdolabı tamirciliği yaptı

1 Ocak 1994 tarihinde kurulan 1'inci Demokrat Parti - Cumhuriyetçi Türk Partisi koalisyon hükümetinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanı olarak görev aldı 2'inci DP - CTP Hükümetinde de Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nı sürdürdü 3'üncü DP-CTP hükümetinde Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevini yürüttü

1996’da CTP Genel Başkanı seçildi 2003 seçimlerinde partisini iktidara taşıdı 20 Şubat 2004 tarihindeki seçimlerden CTP’yi daha da güçlü çıkardı Seçimden sonra başbakan oldu 17 Nisan 2005 tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak, Denktaş'tan sonra KKTC'nin ikinci cumhurbaşkanı seçildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com