Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arar, muhittin

Muhittin Arar

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Muhittin Arar

Kendini, Fırat yöresinin çocuğu olarak tanıtan Yazar, baba tarafından Gaziantep-Altıntaş`a bağlı Elif kasabasından olup, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde doğdu İlkokulu köyünde, ortaokulu Halfeti’de okudu Lise tahsilini Gaziantep Öğretmen Okulu’nda bitirdikten sonra İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü, Türkçe Bölümü’nden mezun oldu Daha sonra da Ankara Üniversitesi’nin Özel Eğitim ve Öğretim Bölümü’nü tamamladı Eğitimci sıfatıyla yurdun çeşitli illerde Türkçe ve Edebiyat öğretmenliği ve okul idareciliği yaptı

Yazmaya henüz ortaokul sıralarında iken şiir, hikâye ve roman denemeleri yaparak başladı Uzun yıllar Gaziantep’te çıkan 3 değişik gazetede edebi ve siyasi konularda yazdığı deneme ve makaleleri yayınlandı Ayrıca başta Hergün ve Ortadoğu gazeteleri ile Milli Eğitim ve Kültür Dergisi olmak üzere muhtelif yörelerde yayınlanan bir çok edebi ve siyasi gazete ve dergide değişik türlerde yazılar yazdı

İlk roman denemesi henüz lise son sınıfta iken yayınlandı Şiir denemeleri de ”Şafakta” adıyla kitap halinde yayınlandı Edebi ve fikri çalışmalarını daha çok roman ve deneme üzerine yoğunlaştıran Yazar’ın, “Nemrutlaşan Sular” ve ”Ağlaşma Nöbeti” adlı romanları ile “Doğu-Batı Çizgisinde” isimli denemelerden oluşan bir kitabı yayınlanmıştır

Yazışma için: mfiratli@hotmailcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com