Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1967, başaran, murat

Murat Başaran ( 1967)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Murat Başaran ( 1967)

21 Aralık 1967 Sakarya doğumlu Babası Manisa/Akhisarlı 9 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı Adapazarı'nda Donatım İlkokulu’nda başlayan eğitim macerası, İstanbul'da Münevver Şefik Fergar ve Faik Reşit Unat İlkokulu, İnönü Ortaokulu, Haydarpaşa E M Lisesi’nde devam etti İ Ü İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü’nün 2 sınıfından, sonra da A Ö F İktisat Fakültesi'nin yine 2 sınıfından ayrıldı

Türkiye Gazetesi'nde başlayan meslek hayatı, muhabirlik, redaktörlük, kültür sanat yönetmenliği, köşe yazarlığı, haber müdürlüğü görevleriyle 17 yıl sürdü

Bir ara TGRT haber dairesinde çalıştı İstanbul'un ilk ciddi yerel kanalı İstanbul TV'nin kurucu kadrosu içinde yer aldı Burada önce Program Müdürü ve daha sonra Haber Müdürü olarak görev yaptı Yazıları başta Zafer olmak üzere, Ufuk Çizgisi, Kardelen, Türk Edebiyatı, Yemek Zevki dergilerinde yayınlandı Çeşitli reklâm ajansları için metin yazarlığı da yapan Başaran, birçok belgesel ve tanıtım filmlerinin de senaryosunu kaleme aldı

ESERLERİ

Sevmek Ölmekle Başlar, Sonsuzluğa Biraz Daha, Ayrılık Yazıları, Kalbim Nerde Sanıyorsun, Tezgahın Üstünde İstanbul

Sevmek Ölmekle Başlar (1Kitap)

Murat Başaran

Zafer Y

İstanbul 1999

Sevmek Ölmekle Başlar, Murat Başaran'ın 1985'den itibaren Zafer Dergisi'nde yayınlanan yazılarından oluşuyor Yazılarının ikinci bölümünü Sonsuzluğa Biraz Daha adıyla kitaplaştıran Murat Başaran, yazmaya bir süre ara verdi Daha doğrusu yazılarının yayınlanmasına Bu süre zarfında Sevmek Ölmekle Başlar yedi, Sonsuzluğa Biraz Daha iki baskı yaptı Birbirinin devamı niteliğindeki bu iki kitabı okuyucularımızın arzusu üzerine birleştirdik

Kalbim Nerde Sanıyorsun ?

Murat Başaran

Zafer Yİstanbul 2001

Adını ne koyarsanız koyun

Hatta bırakın isimsiz kalsın

Bazan hikaye gibi Bazan şiir gibi

Bazan bağrı yanmış bir adamın haykırışı

Belki sessiz konuşmalar kendi kendime

Adını ne koyarsanız koyun

Veya bırakın isimsiz kalsın

Benim kelimelerim var

Benim cümlelerim

Paylaşmak istediğim

İşte hepsi burada

Yoksa;

"Kalbim nerde sanıyorsun?"

Tezgahın Üstünde İstanbul

Murat Başaran

Timaş 2005

İstanbul’dan yolu geçmiş herkesin mutlaka bir İstanbul hatırası vardır Ve bir İstanbul hatırası anlatılmaya başlandığında, herkes kulak kabartır Paylaşılmaya değerdir İstanbul hatıraları Uzun uzun anlatılmaya değerdir

Murat Başaran son kitabı Tezgâhın Üstünde İstanbul'da kendi hatıralarını samimî ve şiirsel üslubuyla okuyucularla paylaşıyor

Bizi İstanbul tarihinde böyle eşsiz bir seyahate çıkardığınız ve çok kıymetli hatıralarınızı, hayallerinizi, duygularınızı ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler Murat Başaran

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com