Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankaravi, ismail

İsmail Ankaravi .

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İsmail Ankaravi .

17 yüzyıl Osmanlı tefekkür hayatının parlak simalarından biri olan Ankaravi, Türkçe, Farsça ve Arapça kaleme aldığı eserlerle ün yapmış, Mevlana Celaleddin-i Rumi?nin Mesnevi-i Ma?nevi adlı büyük eserini mevlevihanelerde bir eğitim ve öğretim malzemesi olarak kullanmış, hatta bu konudaki başarısından dolayı kendisinden sonra Mesnevi okutacak kimselere verilen okutma ruhsatları yani icazetlerde onun yöntemi önemli bir şart kabul edilmiştir

Minhacü'l-Fukara

İsmail Ankaravi

İnsan Yayınları

Fukara, Allah rızası için dünya mallarının, kendisini masivaya bağlayan her türlü esbabı ve malik olduğu şeyleri, yine Allah’a muhabbetinden dolayı terkeden kimse demektir Şöyle ki, "fakir olan sufi, elinde herhangi bir malı olmayan kişidir Manevi fakir ise; kendisini beşeri isteklerden arındırıp kalben kendisini hiçbirşeye malik saymamaktadır, İsmail Ankaravi, hakîkat-i semâdan mülhem olarak "ilimler semâdan iner" malumundan hareketle eserine Minhâcü'l-Fukarâ diyerek âlem-i mânâdan bir isim vermiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com