Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilgar, rüştü

Rüştü Ilgar ( 02.07.1971)

Eski 07-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rüştü Ilgar ( 02.07.1971)

02071971 yılında Çanakkale doğumludur 1988 yılında ise Ayvacık Mehmet Akif Ersoy Lisesini bitirdikten yüksek öğrenim hayatına İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü ile başlamıştır 1992 yılında lisans eğitimimi tamamlamış, aynı yıl İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Geoekoloji Bölümünde yüksek lisans eğitimine başlayıp Çanakkale Boğazı ve Yakın Çevresinin Ekolojisi isimli tezini hazırlamıştır 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsünün Denizel Çevre Anabilim Dalının, Deniz ve Kıyı Koruma Bilimdalında doktora eğitimine başlamıştır Çanakkale Boğazı ve Çevresi Ekosisteminin Coğrafi Açıdan İncelenmesi konulu teziyle 11072000 tarihinde doktorasını tamamlamıştır

İyi derecede İngilizce ve orta derecede Fransızca bilmektedir İstanbul Üniversitesinden alınan Jeomorfolog ve Ekoloji Uzmanı, Bilgisayar Programcılığı unvanları mevcuttur

Meslek hayatına ise Tercüman Gazetesi muhaberat bölümünde başlamıştır Milli Eğitim bünyesinde birçok resmi okulda çalıştan sonra son olarak MEB Cağaloğlu Anadolu Moda Tasarım Meslek Lisesinde Müdür Yardımcılığı görevi yapmıştır Doktorasını tamamladıktan sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görev almıştır Halen adı geçen fakültenin Coğrafya Eğitimi Anabilimdalı Başkanlığını yürütmekte olan YardDoçDrRüştü ILGAR, Eğitim Fakültesi bünyesinde Çevre Bilim, Yer Bilimleri, Coğrafyada Özel Öğretim Yöntemleri derslerini okutmaktadır

İrtibat:e-mail: ilgar@mailcom

Web: [Sadece kayıtlı kullanıcılar linkleri görebilir ÜCRETSİZ Kayıt olmak için tıklayın]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com