Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kazım, kopraman, yaşar

Kazım Yaşar Kopraman ( 15.03.1944)

Eski 07-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kazım Yaşar Kopraman ( 15.03.1944)

Prof Dr Kâzım Yaşar Kopraman

15031944 yılında Akseki (Antalya)'de doğdu

1965 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu

1972 yılında doktorasını " el-Aynî'nin Ikdu'l-Cumân'ında XV Yüzyıla Ait Anadolu Tarihi İle İlgili Kayıtlar" adlı tezi ile yaptı

1980 yılında "Mısır Memlükleri Tarihi: Sultan el-Melik el-Müeyyed Şeyh el-Mahmûdî Devri ( 1412-1421)" adlı tezi ile doçent, 1988 yılında profesör oldu

1969-1970 yılları arasında burslu olarak gittiği Kahire Üniversitesi Tarih Bölümü'nde ve 1977-1978 yılları arasında burslu olarak Londra'da SOAS ve BM'de çalışmalarda bulundu Muhtelif tarih ve yerlerde pek çok ilmî toplantı ve konferanslara katıldı

Halen Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde öğretim üyeliğine devam etmektedir

Üyesi olduğu kuruluşlar: Türk Tarih Kurumu, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü aslî üyesi, Selçuklu Tarih ve Medeniyetini Araştırma Enstitüsü aslî üyesi

Bildiği yabancı diller: Arapça, İngilizce, Farsça

Kitapları:

Orta-Asya Türk Tarihi Hakkında Dersler, yayına haz: KYKopraman, Aİ Aka Ankara 1975

Z Gökalp / Türk Medeniyeti Tarihi, yayına haz: KYKopraman, İ Aka Ankara 1976

Türk Devletinin Tekâmülü Ankara 1981

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com