Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
demirci, latif

Latif Demirci

Eski 07-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Latif Demirci

1961 yılında İstanbul’da doğdu 1975 yılında ilk karikatürü, Gırgır dergisinde yayınlandı 1978-1979 yıllarında Mikrop dergisinde, sonraki on yıl boyunca Gırgır, Fırt dergilerinde çalıştı 1989 yılında çıkan Hıbır dergisinin kurucuları arasında yer aldı Daha sonra çalışmalarını, kendi adlarına çıkardıkları HBR Maymun dergisinde sürdürdü

Canavar Koyun Orhan, Muhlis Bey, Arap Kadri, Mithat-Mirsat ve Press Bey tiplerinin çizeridir Mizah dergilerinin yanısıra Yeni Gündem, Nokta, Panorama, Gazete Pazar, Söz gibi günlük gazete ve haftalık siyasi dergilerde de çalıştı 90’lı yıllarda yurtiçinde iki, yurtdışında üç (Hollanda, Fransa, Finlandiya) karikatür sergisi açan sanatçının kitap kapakları, poster ve çizgi film çalışmaları oldu Çalışmalarını, Hürriyet gazetesinde sürdürüyor

Karikatür albümleri:

The Selamin Aleyküm (1984), Tarzan-Arap Kadri (1985), Yes Problem (1987), Eyvah! Mezun Oldum (1991) Mithat-Mirsat (1991), Nostalcisi Kandilli (1992), Çeviren Latif Demirci (1996), Doğuştan Fenerli Mithat (1997), Press Bey Milenyum 2000 (2000), Köşeli Türklerden Press bey (2001), Bugün, Devlet İçin Ne Yaptın? (2002), Yavrum Senin Ülken Bir Melekti (2006), Press Bey Yazmışım Anasını (2006), E-vli ve Cepli (2006)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com