Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1960, bolat, ünal

Ünal Bolat ( 1960)

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ünal Bolat ( 1960)

1960 yılında Çorum'da doğdu İlk orta ve liseyi Çorum'da okudu 1984'te Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümünden mezun oldu1985'te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Eski Türk Edebiyatı Bölümünde başladığı Yüksek Lisans eğitimini ve dolayısıyla akademik çalışma hayatını, tecil ettiremediği askerlik sebebiyle yarım bıraktı Askerlik dönüşü, Türkiye Gazetesi'nde göreve başladı1987 yılından itibaren iki yıl süreyle Türkiye Çocuk Dergisi'nde çalıştıBurada çocuklara yönelik "Modern Çağ Ansiklopedisi"nin birinci cildini hazırladı

1990'dan sonra Türkiye Gazetesin'de roman ve hikaye yazmaya başladı Aralıksız yedi yıl süreyle yayınlanan 40 romanından beş tanesi kitap olarak yayınlandı 1993 yılında TGRT'e için yazdığı senaryolardan 15'e yakını film olarak yayınlandı1997 yılından itibaren "Romanlaşan Hayatlar" isimiyle haftada bir röportajı yayınlanmaya başladı Halen devam etmekte olan bu röportajlar yine aynı isimle, Arı Sanat yayınevi tarafından kitaplaştırıldıHalen Türkiye Gazetesi'nde Hayatım Roman ve Romanlaşan Hayatlar adlı iki köşede yazmakta olan Ünal Bolat, evli ve iki çocuk babası

ESERLERİ

Romanlar:Cinnet,Anasının Kuzusu,Yasemin,Alın Yazısı,Bir Başka Kadın

Röportajlar:Romanlaşan Hayatlar 1-2-3

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com