![]() |
Vural Akışık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vural AkışıkAhmet Vural Akışık, Robert Kolej ve ODTÜ Ekonomi mezunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAKKINDA YAZILANLAR Akışık, kamu bankalarına patron Hürriyet 4 Nisan 2001 Kamu bankalarının ortak yönetim kurulu başkanlığına Dışbank Murahhas Azası Vural Akışık getirildi ![]() ![]() Daha önce Aclan Acar'ın adının geçtiği hem Ziraat Bankası, hem de üç kamu bankasının ortak yönetim kurulu başkanlığını sürpriz bir gelişmeyle Vural Akışık üstlendi ![]() ![]() ![]() Akışık'ın da katılımıyla yapılan dünkü Ziraat Bankası genel kurulunda, ana sözleşmenin birinci maddesi iptal edildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaklaşık 15 dakika süren genel kurulun ardından, yönetim kurulu şöyle belirlendi: Dışbank Murahhas Üyesi Ahmet Vural Akışık, DPT Müsteşar eski Yardımcısı ve MNG Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yavuz Arınsoy, Emlakbank Eski Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Atalay, Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Gürşen Çakaloz, KİT Genel Müdürlüğü Daire Başkanı M ![]() ![]() ![]() Dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, inşaat ve konut faaliyetleri Toplu Konut İdaresi'ne devredilecek olan Emlakbank, Ziraat Bankası ve Halkbank'ın olağan veya olağanüstü genel kurullarında seçilecek yönetim kurulları aynı kişilerden oluşabilecek ![]() ![]() ![]() Süper yönetimde kim, kimdir? VURAL AKIŞIK: Robert Kolej ve ODTÜ Ekonomi mezunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AHMET ÇAKALOZ: ODTÜ ekonomi mezunu ![]() ![]() ![]() ![]() ÖZCAN ATALAY: Emekli hakim ![]() ![]() ![]() ![]() YAVUZ ARINSOY: DPT kökenli bir bürokrat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CÜNEYT YENER: Hazine Müsteşarlığı'nda KİT Genel Müdürlüğü bünyesinde Kamu Bankalarından Sorumlu Daire Başkanı olarak görev yapıyor ![]() VOLKAN TAŞKIN: Hazine Müsteşarlığı'nda Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü bünyesinde İç Borçlardan Sorumlu Daire Başkanı olarak görev yapıyor ![]() GÜNDEM GÜNDEM GÜNDEM 16 MAYIS 2001 Akışık: Kriz 2 ![]() Milliyet 16 Mayıs 2001 Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık, Türkiye’nin bir geçiş döneminde olduğunu belirterek, "Geçiş dönemi iyi yönetilirse kriz 2 - 2 ![]() ![]() ![]() Dün ODTÜ’de "Bankacılık Sistemi ve Etik" konulu bir konferans veren Akışık, çıkan Bankacılık Yasası’nın reaksiyonel olduğunu, bankaların kötü yönetiminden doğan zararın ise bugün ve yarın ödenmeye devam edileceğini dile getirdi ![]() Acılı’ birleşme Akışık, bankacılıkta ‘küçük güzeldir’in yerine, ‘büyük sağlamdır’ anlayışının geçerli olmaya başladığına, bu nedenle birleşmelerin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti ![]() Dalgalanmalara karşı koyabilmek için bankaların birleşmek zorunda kalacağını söyleyen Akışık, "Aklın yolu birdir ![]() ![]() ![]() Kamu bankalarının görev zarar toplamının 12 milyar dolar (15 katrilyon lira) olduğunu kaydeden Akışık, Ziraat Bankası ve Halkbank’ın ayrı ayrı özelleştireceğini, Emlak Bankası’nın ise tasfiye edileceğini söyledi ![]() Akışık, Emlakbank’ın yeniden yapılandırılması için harcanacak paranın satılarak karşılanmayacağını bu nedenle tasfiye edileceğini söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|