60 Yıl Süren Bir Aşk Hikayesi |
|
|
#1 |
|
90burcu
|
60 Yıl Süren Bir Aşk HikayesiBuz gibi bir günde hızlı hızlı yürürken, birden ayağımın ucunda bir cüzdan gördüm ![]() ![]() ![]() Hemen aldım Sahibini gösteren bir kimlik vardır diye acele acele açtım![]() Üç dolar çıktı![]() Bir de buruşmuş, sararmış, eskimiş mektup![]() ![]() ![]() Belli ki yıllardır, o cüzdanın içinde duruyordu Zarf öylesine harap olmuştu ki Sadece tepedeki "İade" adresi okunabiliyordu Mektuba bir göz attım Bir ipucu bulma ümidi ile![]() Birden tarihi gördüm![]() 1924![]() ![]() Mektup nerdeyse 60 yıl önce yazılmış El yazısı belli, bir kadına ait![]() Sol köşeye bir çiçek resmi çizilmiş![]() "Sevgili Michael" diye başlıyor mektup ![]() ![]() ve "Annesi yasakladığı için onu bir daha göremeyeceğini" anlatarak devam ediyor![]() ![]() - "Ama sakın unutma, seni daima seveceğim" diye bitiyor ![]() İmza![]() Hannah!![]() ![]() İçimden bir ses "Bul" dedi bana ![]() "Mektubun sahibini bul![]() " Milyonla Michael var Hangi birini bulacaksın ki![]() Ama tepedeki "İade" adresi ipucu olabilir Telefon İstihbarati aradım Anlattım![]() ![]() ![]() - "Bu adrese bağlı bir telefon varsa, bana verebilir misiniz" diye ![]() Sustu![]() Gidip müdürüne sordu![]() ![]() ![]() - "Var ama, size vermem yasak ![]() Ama sizin adınıza bu numarayı arar, sorarım İsterlerse size bağlarım![]() Lütfen bekleyin![]() "Bekledim ![]() İki üç dakika sonra kızın sesi geldi![]() "Bağlıyorum efendim![]() "Karşıdaki hanıma "Hannah diye birini tanıyor musunuz ? " diye sordum ![]() - "Bu evi, 30 yıl evvel, Hannah diye kızları olan bir aileden aldık " dedi![]() - "Peki yeni adreslerini biliyor musunuz? ![]() "- "Hannah annesini bir huzurevine yatıracakti Oradan takip ederseniz,belki adresi bulursunuz![]() "Ve huzurevinin adını verdiler ![]() Hemen aradım![]() Yaşlı anne yıllar önce ölmüş![]() ![]() Ama kızına ait eski bir telefon numarası var Belki oradan bilirlermiş![]() ![]() ![]() - "Bunların hepsi aptalca aslında" dedim kendi kendime ![]() İçinde sadece 3 dolar ve 60 yıl önce yazılmış bir mektup bulunan cüzdanın sahibini aramak için bunca zahmete ne gerek var ki![]() Aradım numarayı![]() ![]() Bir kadın "Şimdi Hannah'ın kendisi bir huzurevinde" dedi ve numarayı verdi Hemen orayı çevirdim![]() ![]() Bingo![]() ![]() Ses "Evet, Hannah burda yaşıyor" dedi ![]() ![]() Gecenin saat onu, ama hemen yola çıktım, Hannah'ı görmek için ![]() ![]() Devasa bir binanın üçüncü katında şirin bir oda ![]() Gümüş saçlı, sıcak tebessümlü bir yaşlı kadın![]() Gözlerinin içi ışıl ışıl ama![]() ![]() Anlattım olanları ![]() Cüzdanı ve mektubu gösterip![]() Derin bir iç çekti mektuba bakarken ve :"Genç adam" dedi, "Bu mektup, Michael ile son kontağımdı ![]() Onu öyle seviyorum ki![]() Sean Connery gibi yakışıklıydı![]() Hani şu meşhur aktör![]() Ama ben 16 yaşındaydım![]() Çok küçüğüm diye annem kesinlikle izin vermedi![]() "Derin bir nefes daha ![]() ![]() - "Michael Goldstein harika bir insandı Eger bulabilirseniz ona söyleyin lütfen![]() Onu hep düşündüm![]() Hep![]() "Bir ufak sessizlik ![]() Bir derin nefes daha![]() "Ve onu hep sevdim![]() "İki damla yaş damladı elindeki mektuba, ıslanan gözlerden ![]() "![]() Ve hiç evlenmedim![]() ![]() Michael gibi birisini bulamadım ki![]() "Hannah'a teşekkür edip odadan çıktım Binadan çıkarken danışmada beni karşılayan kız :- "Hannah Hanım yardımcı olabildi mi size?" dedi ![]() ![]() - "Hiç değilse bunun sahibinin soyadını öğrendim" dedim ![]() Cüzdanı elimde sallayarak![]() ![]() O sırada yanımda dikilip duran hademe bağırdı ![]() ![]() - "Hey baksana ![]() Bu Bay Michael'in cüzdanı![]() Üzerindeki bu kırmızı şeritten onu nerde görsem tanırım![]() Cüzdanını hep kaybederdi zaten![]() Üç kere ben buldum, koridorlarda![]() "Michael sekizinci katta yaşıyordu ![]() Ok gibi fırladım tekrar asansöre![]() Michael yatmamıştı![]() Okuma odasında kitap okuyordu![]() Hemşire beni ve elimdeki cüzdanı gösterdi![]() Michael elini arka cebine attı, hızla![]() Sonra sevinçle :- "Evet bu benim cüzdanım" dedi ![]() ![]() ![]() - "Öğleden sonraki yürüyüş sırasında kaybetmiş olmalıyım ![]() Size teşekkür borçluyum![]() "- "Hiçbirsey borçlu değilsiniz" dedim ![]() ![]() - "Ama özür dilerim ![]() İpucu bulmak için açtım ve içindeki mektubu okudum![]() ![]() "- "Mektubu mu okudun? ![]() "- "Sadece okumakla kalmadım ![]() Hannah'ı da buldum![]() "- "Buldun mu? ![]() Nerde?![]() İyi mi?![]() Hala eskisi gibi güzel mi![]() Söyle, lütfen söyle![]() "- "Çok iyi ![]() Hem de harika" dedim, yavaşça![]() ![]() - "Bana onun telefon numarasını ver Yarın onu hemen arayacağım![]() " Elime sımsıkı sarıldı![]() ![]() - "O benim tek aşkımdı ![]() Onu öyle sevdim ki, asla evlenmedim![]() Çünkü bu mektup geldiğinde hayatım, anlamsal olarak bitmişti "- "Bay Goldstein" dedim ![]() "Gelin benimle![]() "Asansörle üçüncü kata indik ![]() ![]() Odanın kapısı açıktı Hannah sırtı kapıya dönük televizyon izliyordu![]() ![]() Hemşire ona yaklaştı, omzuna dokundu![]() ![]() ![]() - "Hannah" dedi ![]() "Bu bayı tanıyor musun?![]() "Gözlüklerini ayarladı bir an baktı, tek kelime etmeden ![]() ![]() - "Michael" dedi, Michael, kapıda, kısık sesle ![]() ![]() - "Hannah ![]() Ben Michael![]() Beni tanıdın mı?![]() "- "Michael" diye yutkundu : Hannah ![]() "İnanmıyorum![]() Bu sensin![]() Benim Michael'im![]() "Michael Hannah'a doğru yürüdü yavaşça ![]() Sarıldılar Hemşire hıçkırıklar içinde koridora attı kendini![]() ![]() ![]() - "İşte Tanrının sevgisi de bu" dedim ![]() "Olacaksa![]() Olur![]() "Üç hafta sonra beni huzurevinden aradılar Pazar günü bir nikah vardı![]() Gelebilir miydim?![]() ![]() Harika bir nikah töreni idi Hannah ve Michael beni nikah şahidi yaptılar üstelik Hannah açık bej elbisesi içinde çok güzeldi![]() Michael de lacivert takımı içinde hala çok yakışıklı![]() ![]() Huzurevi onlara, bir minik daire tahsis etti![]() ![]() ![]() Eğer 76 yaşında bir gelinle 79 yaşındaki bir damadı, 16 yaşında bir kız, 19 yaşında bir delikanlı havasında görmek isterseniz, orayı ziyaret etmeniz gerek ![]() ![]() Nerdeyse 60 yıl süren bir aşk hikayesi için, ne güzel bir son değil mi? ![]() ![]()
|
|
|
|
#2 |
|
asyaland
|
Cok güzel bir ask hikayesi Burcu ellerine sağlık Böyle askların olduğunu bilmek muhtesem |
|
|
|