Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1926, sedat, umran

Sedat Umran ( 1926)

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sedat Umran ( 1926)

1926'da İstanbulda doğdu 1948'de İÜ Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve

Edebiyatı bölümünü bitirdi Çeşitli kuruluşlarda mütercimlik yaptı 1974'de İzmit Sümerbank Boru Fabrikası mütercimi iken emekli oldu

ESERLERİ: ilk şiir kitabı Meş'aleler kendi yayını olarak 1949'da çıktı İkinci kitabı Leke 1979 yılında Soyut dergisi yayınları arasında yayımlandı Umran, edebiyat dünyasında trajik ben'in ıztırabını ve eşyanın içdünyasını yansıtan bu kitabı ile tanındı Sevgi şiirlerinden oluşan Gittin Taş Atarak Denizlerime isimli şiir kitabı ise 1990'da Akabe yayınevi tarafından basıldı Şair son yirmi yıldır değişik dergilerde yer alan şiirlerini Kara Işıldak (İst 1993,İz Yayıncılık) adı altında topladı Umran'ın şiirindeki son merhaleyi yansıtan 100 mısralık 25 dörtlüğü ise Kış Dörtlükleri üstbaşlığını taşımakta olup bu şiiri Türk Edebiyatı dergisinde yayımlanmıştır Umran'ın Almanca'dan yaptığı çok sayıda çevirisi de bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com