![]() |
Gaziye Peynir Getiren Teyze |
![]() |
![]() |
#1 |
yosun_26
|
Gaziye Peynir Getiren TeyzeGazi Çiftliğinde dolaşıp hava alırken oldukça yaşlı bir kadına rasladık ![]() ![]() - Merhaba nine Kadın Ata'nın yüzüne bakarak hafif bir sesle; - Merhaba dedi ![]() - Nereden gelip nereye gidiyorsun? Kadın şöyle birduralayıp, - Neden sordun ki, dedi ![]() bekçisi mi? Paşa gülümsedi ![]() - Ne sahibiyim ne de bekçisiyim nine ![]() malıdır ![]() ![]() nereden gelip nereye gittiğini söyleyecek misin? Kadın başını salladı ![]() - Tabii söyleyeceğim, ben Sincan'ın köylerindenim bey, otun güç bittiği, atın geç yetişdiği kavruk köylerinden birindeyim ![]() mıhtar bana bilet aldı trene bindirdi, kodum Angara'ya geldim ![]() - Muhtar niçin Ankara'ya gönderdi seni? - Gazi Paşamızı görmem için ![]() da ![]() ![]() ![]() ![]() oğlum gavur harbinde şehit düştü ![]() kişiyi bir kez görmeden ölmeyeyim diye hep dua ettim durdum ![]() Rüyalarıma girdi Gazi Paşa ![]() da bana bilet alıverip saldı Angaraya, giceleyin geldimdi ![]() neyi de bilemediğimden işte ağşamdan belli böyle kendimi ordan oraya vurup duruyom bey ![]() - Senin Gazi Paşa'dan başka bir isteğin var mı? Kadını birden yüzü sertleşti ![]() - Tövbe de bey tövbe de! Daha ne isteyebilirim ki ![]() ![]() ![]() vatanımızı gurtardı ![]() ![]() Şehitlerimizin mezarlarını onlara çiğnetmedi daha ne isteyebilirim ondan? Onun sayesinde şimdi istediğimiz gibi yaşıyoruz ![]() bunun gavur dölünün köpeği olmaktan onun sayesinde kurtulmadık mı? Buralara bir defa yüzünü görmek, ona sağol paşam! Demek için düştüm ![]() ![]() adama benziyon, bana bir yardım ediver de Gazi Paşayı bulacağım yeri deyiver ![]() duygulandığı her halinden belliydi ![]() - Görüyorsun ya Gökçen, işte bu bizim insanımızdır ![]() ![]() ![]() benim vefalı Türk anamdır bu ![]() ![]() tuttum anacığım dedim, sen gökte aradığını yerde buldun, rüyalarını süsleyen, seni buralara kadar koşturan Gazi Paşa yani Atatürk işte karşında duruyor ![]() Köylü kadın bu sözleri duyunca şaşkına döndü ![]() yere fırlatıp, Atatürk'ün ellerine sarıldı ![]() manzaraydı bu ![]() ![]() biri kurtarılan, ana oğul gibi sarmaş dolaş ağlıyorlardı ![]() kadın belki on defa öptü atanın ellerini ![]() öptü ![]() ![]() beze sarılmış bir köy peyniri ![]() - Tek ineğimim sütünden kendi ellerimle yaptım Gazi Paşa, bunu sana hediye getirdim ![]() ![]() bezi açıp peyniri yedi ![]() ![]() Sonra birlikte köşke kadar gittik ![]() "Bu anamızı alın burada iki gün konuk edin ![]() ![]() Giderken de kendisine üç inek verin benim armağanım olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|