Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1940, izzettin, önder

İzzettin Önder ( 1940)

Eski 07-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İzzettin Önder ( 1940)

1940 yılında Erzurum’da doğan İzzettin Önder, İlk ve Orta öğrenimini sırasıyla Fatih İlkokulu ve Robert Kolej’de yaptı 1963 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi Aynı fakültede 1967 yılında Doktorasını, 1971 yılında Doçentliğini tamamladı 1980 yılında Profesör oldu

Halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Kürsüsü’nde görevini sürdürüyor

Akademik yaşamı boyunca İngiltere’de York Üniversitesi’nde, Japonya’da Seijo Üniversitesi’nde, ABD’de Iowa ve Minnesota Üniversiteleri’nde çeşitli burslarla araştırmacı olarak görev aldı

Uluslar arası Maliye Enstitüsü, Maliye Eğitim Sempozyumu ile Ekonomik ve Sosyal Etüdler Konferans Heyeti üyesidir

1991 – 1992 yıllarında Vergi Konseyi Üyeliği yaptı

Yayınlanmış çalışmaları şöyledir:

- Türkiye’de Kamu Harcamalarının Gelişme Seyri: 1927 – 1967, İktisat Fakültesi Yayını, İstanbul, 1974

- Maliye Teorisi ve Maliye Politikası konularında açık öğretim için yazılan kitaplara katkılar

- Yurt dışında ve yurt içinde akademik dergilerde Türkçe ve İngilizce makaleler

İzzettin Önder Sol dergisinin düzenli yazarlarındandır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com