![]() |
Kanat Atkaya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanat AtkayaHAKKINDA YAZILANLAR Sahafların efendisi ERTUĞRUL ÖZKÖK Hürportreler Hürriyet 2002 İlavesi Kanat, bu dünyada annesinden ‘‘Malkoçoğlu’’ fanatiği olarak doğan ilk ve tek Türk delikanlısıdır ![]() ![]() Yani ben ona, Yüzüklerin Efendisi'' gibi, ‘‘Sahafların efendisi’’ diyorum ![]() Ama sakın yanılmayın, öyle bulunmaz edebi eserlerin, çok kıymeli sanat yapıtlarının ilk baskılarının falan değil ![]() Onun ‘‘Sahaf kardeşliği’’ biraz tuhaftır ![]() ‘‘Zagor'un’’ ilk baskılarının, ‘‘Killing’’ koleksiyonlarının falan efendisidir ![]() Kanat, bu dünyada annesinden ‘‘Malkoçoğlu’’ fanatiği olarak doğan ilk ve tek Türk delikanlısıdır ![]() Tabii Malkoçoğlu derken, Cüneyt Arkın'ı kastediyorum ![]() Hani şu kol saatini ilk keşfeden Osmanlı akıncısını ![]() Bu Malkoçoğlu ve Cüneyt Arkın takıntısının onun derin bilinçaltında özel bir yeri vardır ![]() Küçükken, Tarık Akan hayranı olan ablası kendisini hep onun filmlerine götürmek istermiş ![]() O ise, abisinin özel ilgi alanına giren Malkoçoğlu ve Battal Gazi filmlerine gitmek istermiş ![]() Yani bugünkü karakterinde, ‘‘Ablaya isyan’’ duygusunun izlerini görebilirsiniz ![]() * 1968'te, tam benim Amerikan Kültür Derneği'ni taşladığım yıl doğmuş ![]() Tam bir İstanbul çocuğudur ![]() ![]() Okul hayatı hakkında muhtelif söylentiler vardır ![]() O kadar yer dolaşmıştır ki, listesini çıkarmak mümkün değildir ![]() Ama üniversite hayatı ile ilgili bilgilerimiz kesindir ![]() Önce Arkeoloji okumaya kalkışmış ![]() Yarıda kalmış ![]() Sonra Latin dili ![]() ![]() ![]() Tabii onu da yarıda bırakmış ![]() Anlayacağınız normal bir çocuk olarak büyümüş ![]() * 68'li olmasa da, her Türk gencinin yaşadığı panik atakları o da yaşamış ![]() Üniversite yıllarında Cüneyt Arkın hayranı olduğu halde, solcu abilerinin korkusundan bunu hiç itiraf edememiş ![]() Hep kendi kendine konuşmuş ![]() Sonunda gazeteciliğe başlayınca, bir gün bunu yazarak, müthiş bir psikolojik katarsis yaşamış ![]() O günden beri keyfi yerinde ![]() ![]() İçine bir iyilik duygusu yerleşti ![]() ![]() İşte o duyguyla, benim yıllardır aradığım ‘‘İki Çocuğun Devrialemi’’ serisinin dokuz cildini bile sahaflardan bulup getirdi ![]() * Ben Kanat'ı, Hürriyet Pazar'daki ‘‘Kabakulak’’ yazılarından keşfettim ![]() ![]() İkimiz de seri katillere düşkünüz ![]() ![]() Ama Nick Cave konusunda birbirimize teğet bile geçmiyoruz ![]() Nick Cave tutkusu dışında, Kanat Beyoğlu'nun en harbi, en kral delikanlısıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|