Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
burkay, kemal

Kemal Burkay

Eski 07-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kemal Burkay

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın ajandasında Kürt sorununun çözümü için görüşülecek kişiler arasında yer alan Kemal Burkay, uzun yıllar sonra ilk kez konuştu 30 yıllık yurtdışı serüveninin 28 yılını İsveç'te geçiren Burkay, şiddete karşı çıktığı için PKK'nın boy hedefi oldu Siyasetçi kişiliğinin yanı sıra, edebiyatçı ve şair yönüyle de tanınan Burkay, Kürt açılımını 'cesur bir adım' olarak nitelendirdi Burkay, Kürt açılımı ve sorunun çözümüyle ilgili şu mesajları verdi

ÖNCE ŞİDDET DURMALI:

Özel televizyon ve radyolarda Kürtçe yayın hakkı verileceği, hükümete mal edilerek dile getiriliyor Eğer açılımdan bu kastediliyorsa, bunlar sorunu karşılamaktan çok uzaktır

PKK'YA ÇAĞRI:

Çatışmanın yarar getirmediğini gördük 25-30 yıl heba oldu Ancak yine de bu adımlar bir başlangıçtır, desteklemek gerekir, arasında durmak gerekir PKK'da sorumluluk hissediyorsa bu süreci desteklemelidir

ENGELLER KALKARSA DÖNERİM:

Bizim gibi insanların ülkelerine rahat dönmeleri önündeki engeller kaldırılmalıdır Bunlar olursa dönmeyi düşünebilirim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com