|  | Nejat Uygur ( 1927) |  | 
|  07-03-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Nejat Uygur ( 1927)1927'de Kilis'te doğdu  1938 yılında daha ilkokul öğrencisiyken tiyatroya başladı  1949 yılında Nejat Uygur tiyatrosunu kurdu  Amatör ve profesyonel olarak 60 yıldan uzun süredir tiyatro yapın Nejat Uygur'un 50'den fazla ödülü var  2 kez ABD, 4 kez Avrupa ve 35 yıla yakın da Anadolu turnesi yaptı  HAKKINDA YAZILANLAR Nejat Uygur 78 yaşına bastı [Sadece kayıtlı kullanıcılar linkleri görebilir  ÜCRETSİZ Kayıt olmak için tıklayın    ] 10 Ağustos 2005 Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği 3  Kadıköy Tiyatro Festivali’nde sevilen oyunu Cibali Karakolu’nu sahneye koyan Uygur’a Kadıköy Belediyesi sürpriz yaparak doğum günü pastası hazırladı  78  yaşını seyircileriyle birlikte kutlayan Uygur’a Kadıköy Belediye Başkan Vekili Gürsel Tekin, çiçek, sahne arkadaşları ise “kavuk” hediye etti  62 Yıldır sahnede olduğunu ve yaşıyla övündüğünü kaydeden Uygur, “Yaşımı ispat edercesine çalışıyorum  Ölümden değil ama Azrail’den korkuyorum” dedi  Uygur şunları söyledi: “Ben kahkaha ile doyuyor, alkışla yaşıyorum  Yüce Allahım onları benden esirgediği anda şoka girerim  Halk çok mühim  Sevdi mi tam seviyor, kolay kolay bırakmıyor  Onların sevgisi bana yetiyor  Büyüğü, küçüğü herkes beni Nejat Abi, Nejat baba diye çağırıyor  Bazı arkadaşlarım çok seviliyorum diye beni kıskanıyor  Turnelerle yaşımı hesaplıyorum  Şimdi Nasrettin Hoca Avrupa Birliği’nde adlı bir oyun yazıyorum  Bu oyunu da sahneye koyacağım  Bundan sonra ne olur ne olmaz bilemiyorum  İzmir de bir mezartaşı yaptırmıştım, çalındı  Üzerinde Hastayım, hastayım dedim kimse inanmadı yazıyordu  O çalındı  ” Arkadaşlarının kendisine kavuk hediye etmesi ile ilgili düşüncelerini de söyleyen Uygur, şunları söyledi:“Biraz da bizi atışa getirdiler  Aslında Ferhan Şensoy’u çok severim  Kavuğun sahibi Ferhan da olabilir başkası da  Ama bir keresinde İsmail Dümbüllü benim Ayar Hamza adlı oyunumu izlemeye gelmişti  Oyun sonunda Nejat, eğer seni Münir’den önce seyretseydim kavuğu sana verirdim dedi  Bu olayı Dümbüllü’nün kızları, torunları da bilir  ” Uygur, oyunlarını izleyen ve kendisini seven bazı ünlü kişilere isimler taktığını da söyleyerek “Başbakan’a sabırtaşı, Maliye Bakanı’na kerpeten diyorum  Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de seçimi hep aldığı, onu kimse yıkamadığı için Beton Başkan adını taktım” dedi   | 
|   | 
|  | 
|  |