Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğan, kutlay

Kutlay Doğan

Eski 07-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kutlay Doğan

1948 Yılında Kars'ın Arpaçay ilçesinde dünyaya geldi

1970 yılından bu yana gazetecilik yapan Kutlay Doğan, Ankara'da "Hüryurt" gazetesini ve üç dilde yayınlanan "Türkiye'nin sesi" dergisini çıkardı İnceleme ve araştırma yazıları çeşitli gazetelerde yayınlandı

Üç yıl Türkiye Gazetesi'nde yazarlık yapan Kutlay Doğan, 1995 yılından 2005 yılına kadar TRT'de haftalık olarak yayınlanan "Politika Kulvarı" adlı programın Genel Yönetmenliğini yaptı Yayınlanan bu program içerisinde

siyasi liderlerin hayatı başta olmak üzere 100 civarında hazırladığı belgeseller yayınlandı

Aynı dönem içerisinde yine TRT'de bir yıl süreyle haftalık olarak yayınlanan "İller Yarışıyor" adlı programın Genel Yönetmenliğini yaptı

Ayrıca TGRT televizyonunda haftalık olarak yayınlanan "Tele-Politik" adlı programın 18 ay süreyle Genel Yönetmenliğini yaptı

1998 yılından bu yana her yıl Başbakanlık Basın -Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından 7 ayrı dilde bastırılarak bütün dünyaya

dağıtılan Türkiye'nin Resmi Tanıtım Kitabını hazırlamaktadır

Türk Konut'un kurucularından olup kuruluş yıllarında Genel Başkan yardımcılığınıda yürüten Kutlay Doğan 5 yıl süreyle Türk Basın Birliği

Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü

1993 yılından bu yana Türk Haberler Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevini de yürüten Doğan'ın "Turgut Özal Belgeseli" adlı kitabı da Türk Haberler Ajansı yayınları arasında yayınlandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com