![]() |
Şahin Uçar ( 1949) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şahin Uçar ( 1949)Prof ![]() ![]() Doğum Yeri, Tarihi : Acıyurt, Sivas 1949 Doktora Tezi: “640-750 tarihleri arasında Araplar’ın Anadolu Seferleri” (“Anadolu’da İslam-Bizans Mücadelesi” adıyla yayınlanmıştır ![]() Üniversite Mezuniyeti: İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Umumi Türk Tarihi 1972 Özel Eğitim: Ord ![]() ![]() ![]() Orta Öğretim: Kızılırmak İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, 4 Eylül Kongre Lisesi Öğretim ve Kariyer Tecrübesi: Sofya Yüksek İslam Enstitüsü Rektör Yardımcısı, Bulgaristan 2003 İslâm Araştırmaları Merkezi ve İslam Ansiklopedisi Başkanı, İstanbul 2001 Mütevelli Heyet Başkanı Danışmanı, H ![]() ![]() Tarih Bölümü Başkanı, H ![]() ![]() Rektör Yardımcısı, Niğde Üniversitesi 1995 Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, Niğde Üniversitesi 1994 Profesör: Eğitim Fakültesi, Niğde Üniversitesi, Nığde 1993 Doçent: Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, Selçuk Üniversitesi ![]() Yardımcı Doçent: Selçuk Üniversitesi, Konya 1983 Doktora: Edebiyat Fakültesi,Tarih Bölümü, Atatürk Üniversitesi 1977 Paleografya ve Epigrafya Uzmanı: Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Atatürk Üniversitesi, Erzurum 1976 Sanat Tarihi Öğretmeni: Öğretmen Okulu, Sivas 1975 Müzik Öğretmeni: 4 Eylül Lisesi, Sivas 1974 Sosyal Bilgiler Öğretmeni: 4 Eylül Ortaokulu, Sivas 1973 Müzik Öğretmeni: Yeni Levent Lisesi, İstanbul 1972 Basılmış Kitapları: Şeyda Divanı (Klasik Osmanlı tarzında şiirler) Sivas, 1980, İkinci Baskı, Niğde,1987 1980 “Patterns and Trends in History” (Tarih Felsefesi hakkında İngilizce Makale, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Sayı: 3, Sayfa: 157-194), Konya 1986 Anadolu’da İslam–Bizans Mücadelesi, İşaret yy ![]() 1990 Tarih Felsefesi Açısından İslamda Mülk ve Hilafet, Konya, 1992 ![]() ![]() ![]() Tarih Felsefesi Yazıları, Vadi Yayıncılık, Ankara 1994 Varlığın Mâna ve Mazmûnu, İz yy ![]() 1995 Malihülya, (Modern Türkçe Şiirler) Ötüken yy ![]() 1997 Tarih Felsefesi Meseleleri, Nehir yy ![]() 1997 İnsanın Yeryüzü Macerası, Gelenek yy ![]() 1989’da Ankara Valisi himayesinde İl Kültür Sergi salonunda “hat ve tezyinat” sergisi açmıştır ve Klasik Osmanlı Tarzındaki bazı besteleri de TRT Denetleme Kurulu’ndan geçerek TRT Repertuarı’na girmiştir ![]() Yabancı Dil: İngilizce, Arapça, Farsça, Latince ![]() |
![]() |
![]() |
|