Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
erdoğan, ünal

Ünal Erdoğan

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ünal Erdoğan

Enerji uzmanı olarak Erdoğan’ın çalıştığı yerler:

TEK, Öğretim üyelikleri özel sektörde üst düzey yöneticilikler halihazırda elektrosan AŞ Genel Müdürü ve yönetim kurulu başkanıdır

Röle v koruma devreleri ile, transformatör konusu ile yüksek gerilimde ölçme konusunda ihtisasları vardır

Ülkemizde 50-100-180 MVA güçlü, 154/380 kv gerilimli trafoların ilk yapımının gerçekleşmesine katkı ve imza koymuştur

Transformatör,koruma ve röle koordinasyonları konusunda dersler vermektedir

Beş yıllık plan gruplarında sürekli görev yapmıştır

Mesleki alanda basılı 5 kitabı,basım aşamasında 8 hazırlanmış kitabı, enerji ile ilgili 300’ü geçen tebliği vardır

Dünya ve ülkemizde elektrik enerjisi politikaları üretimi, tüketimi, kaynaklar gibi konularda görüşüne her kesimce başvurulan bir uzmandır

Bu konuda sayısız panel, açık oturum, TV konuşması vardır Türkiye’nin hemen hemen tüm şehirlerinde ve üniversitelerde konferanslar vermiştir Birçok dergi ve gazetede yazmakta, radyo-TV programları yapmaktadır

Meslek odasına 30 yılı aşan süreyle hizmet vermiş, İstanbul EMO’nun 3 dönem başkanlığını yürütmüş, TMMOB ve dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Yönetim Kurullarında görev yapmıştır

Türkiye’nin enerji alanında en bilgili uzmanı sayılan Ünal Erdoğan 1958 yılından bu yana ülkemizin enerji sorunları ile ilgili inanılmaz bir güçle mücadele vermektedir

Enerji bol ucuz, güvenilir, çevreci, yenilenebilir ve geleceği düşünen türlerde; en önemlisi mümkün olduğunca dışa bağımlı olmamalı “milli olmalıdır” diyen Ünal Erdoğan, aşağıda bahsedilen büyük sorunlu konuları Türkiye’nin gündemine getiren ilk insandır

Dışa bağımlı Ambarlı Fuel-Oil santralına karşı başlattığı eylemli mücadelesi Yatağan-Yeniköy-Kemerköy (Gökova) santralleriyle ithal kömüre dayalı 7 adet santrale karşı çıkması ile sürmüş, Aliağa’da bu mücadelenin olumlu sonucu alınmıştır

Seyitömer ve daha pek çok santralde oynanan oyunları, özelleştirme adı ile enerjide yapılan peşkeş çekmelerdeki gerçekleri ilk ortaya çıkaran olmuştur

Yer altı ve yerüstü zenginliklerimizin ulusumuz lehine değerlendirilebilmesi için büyük mücadeleler vermiştir Boraksla ilgili gerçeklerin belirlenmesinde ve 1978 yılında kamulaştırılmasında, siyanürlü altın aramanın yanlışlığının ülkemiz gündemine ilk getirilişinde, fırtına vadisine projenin ülkemiz aleyhine, yabancı şirket lehine nasıl değiştirildiğini tek farkeden uzman konumundadır

Nükleer santrallere karşı 1970’de tek başına Don Kişot’ca başlattığı inanılmaz mücadelesini hala daha inanılmaz bir eforla sürdürmektedir Amaliyat yarası ile gildiği Akkuyu köylerinde, Sinop’ta kendisini sevgi ve saygıyla anmayan insan yok

Uluslar arası çok taraflı yatırım anlaşması ile tahkimin içeriklerini çok iyi irdeleyip tüm hukuksal ve yaptırımsal detaylarıyla Türkiye’ye duyuran bir uzmandır

Ülkemizin kurtuluşunun, enerjisini özkaynaklarından; bilhassa sudan karşılanmasına bağlayan Ünal Erdoğan, ülkemizin bir su potansiyel haritasını da çıkarmıştır

“Akan herşeyin enerjisi vardır” sloganıyla Türkiye’nin su potansiyelinin görülebilen yıllar boyunca, enerji ihtiyacımızı karşılayabileceğini, enflasyonumuzu da, bu bedava ve yenilenebilir kaynakla aşabileceğimizi sürekli her ilgiliye anlatmaya çalışmaktadır

Son zamanlarda tüm çabalarını enerjideki kirliliklerin, namussuzlukların belgelenmesi hususuna ayırmıştır

Dövülme, tutuklanma gibi caydırıcı yaptırımlara rağmen bu çabalarını yılmadan sürdüren Ünal Erdoğan 1941 Çanakkale doğumludur

18 Nisan 1999 seçimlerinde “Sol Güçbirliği” anakent belediye başkan adayı oldu

04 Aralık 1999 tarihinde İşçi Partisi 5Olağan İl Kongresinde İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine, 17 Aralık 1999’da yapılan İP Olağan Kongresinde Başkanlık Kurulu üyeliğine getirildi

Bir profesörle evli olan Erdoğan beş çocuk babası

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com