Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
feyizoğlu, turhan

Turhan Feyizoğlu ( 09.09.1958)

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Turhan Feyizoğlu ( 09.09.1958)

9 eylül 1958 tarihinde Erzurum'un İspir ilçesinde doğdu 1980 yılında İspir Lisesi'nden mezun oldu İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda okudu (1980/1983) Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde okudu (1983-1987) Çeşitli işlerde çalıştı Basında ilk yazısı 2811979 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde yayınlandı

Yazıları ve yazı dizilerin yayınlandığı bazı gazeteler: Cumhuriyet, Bizim Gazete, Çağdaş Marmara, Devrim, Alternatif Süreç

Yazıları ve yazı dizilerinin yayınlandığı bazı dergiler: Yarın, Yazın, Berfin Bahar, Özgürlük, İks, Devrimci Gençlik, Sosyal Demokrat, Mustafa Kemal, 68’liler Birliği Vakfı Bülteni, Güney, İleri, Türk Solu, Eski, Dünyada Türk Haber

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), PEN Yazarlar Derneği, Edebiyatçılar Derneği, 68’liler Birliği Vakfı ve daha birçok demokratik kitle örgütünün yönetim kurullarında çalıştı, üyesi oldu

ESERLERİ:

Deniz/ Bir İsyancının İzleri, Ozan Yayıncılık, İstanbul, 21 Baskı, Ağustos 2004

Türkiye'de Devrimci Gençlik Hareketleri Tarihi (1960-68), birinci cilt, Belge Yayınları, İstanbul, Nisan 1993

Mahir/ On’ların Öyküsü, Ozan Yayıncılık, İstanbul, sekizinci baskı, Mart 2004

İbo/ İbrahim Kaypakkaya, Ozan Yayıncılık, İstanbul, Nisan 2000

Sinan/ Nurhak Dağlarından Sonsuzluğa, Ozan Yayıncılık, İstanbul, , üçüncü baskı Kasım 2004

Fırtınalı Yıllarda Ülkücü Hareket, Ozan Yayıncılık, İstanbul, ikinci baskı, Ekim 2003

Fikir Kulüpleri Federasyonu/ Demokrasi Mücadelesinde Sosyalist Bir Öğrenci Hareketi, Ozan Yayıncılık, İstanbul, ikinci baskı, Kasım 2004

Fırtınalı Yılların Gençlik Liderleri Konuşuyor, Ozan Yayıncılık, İstanbul, ikinci baskı, Kasım 2004

Yılmaz Güney/ Bir Çirkin Kral, Ozan Yayıncılık, İstanbul, ikinci baskı, Ekim 2003

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com