![]() |
Tahir Kutsi Makal |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tahir Kutsi Makal1937 yılında Denizli’nin Acıpayam ilçesinin Oğuz Köyü'nde doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ESERLERİ: Fakir İşi (Şiirler-1957) ![]() İçgöç (Röportajlar-1964, 66, 1973), Acı Yol (Röportajlar-1964), Köylü Gözüyle Avrupa (Gezi-1965, 76), Anadolu'da Türk Mührü (1971, 76), Meydan Dayağı (Roman-1977), Delitay (Öyküler-1982), Kamyon (Roman 1979, 84), Al Kırbayı Eline (Günlük Gazete Fıkraları-1978) ![]() Benim Benim O Benim (Aktüel İnceleme -1987), Karadon (Öyküler-1987), Babanız Yine Aşık Çocuklar (Şiirler-1987), Öpkü (Şiirler-1997) ![]() Halk Edebiyatı ile ilgili eserleri: Tahir Kutsi Makal, halk edebiyatıyla da ilgilenmiştir ![]() ![]() Zaralı Aşık Adem, Karacaoğlan, Dadaloğlu, Türk Halk Şiiri (antoloji), Aşıklar Şöleni (Çağdaş Ozanlar Antolojisi), Sahte Ozanlar, Köroğlu, Aşık Hasan Dede, Halkbilim ve Edebiyat, Geçmişten Geleceğe ![]() HAKKINDA YAZILANLAR: Tahir Kutsi Makal'dan söz eden kaynak eserlerden bazıları şunlardır: Edebiyatımızda İsimler Sözlüğü (Behçet Necatigil) Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi Meydan Larausse Ana Britanicca Türk Edebiyatı (Ahmet Kabaklı) Türk Edebiyatı Ansiklopedisi (Atilla Özkırımlı) Şairler ve Yazarlar Sözlüğü (Ş ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|