![]() |
aq Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() aq Nedir?Sanal ortamların, MSN görüşmelerinin özellikle erkek kullanıcılar için vazgeçilmezi "aq" yanlış anlamda kullanılan harf kombinasyonları listesinde birinci sırada geliyor ![]() bizdeki yanlış anlama ve yanlış kullanma sonucu "aq" nun gerçek itibarı yerlebir olmuştur ![]() şimdi bu konuya açıklık getirmek için bu iki harfin buluşmasını biraz inceleyelim ![]() "aq" ne demektir? "aq" ingilizce kökenli bir kısaltmadır ve açılımı "anti-quote" dir ![]() (bir mesajdan alıntı yaptığınızda mesaj kodunda beliren "Quote" kelimesi "alıntı" anlamına gelir ![]() ![]() ![]() peki hangi durumlarda kullanılır bu "aq"? "aq", yazdığınız bir mesajın diğer bir üye tarafından alıntı yapılarak cevaplanmasını istemediğiniz durumlarda, kendi msjınızın sonuna ekleyerek kullanılır ![]() Mesela: "Paylaşımların için teşekkürler ![]() ![]() Açıklaması : O kadar alçak gönüllüyüm ki, bu mesajımı alıntı yapıp bana mesaj yazarak konuya ilgi gösterdiğim ve yorum yaptığım için teşekkür etmene gerek yok ![]() "Başım ağrıyor aq" Açıklaması: Şimdi kesin sen bunu alıntı yapıp geçmiş olsun diye mesaj atacaksın ![]() ![]() ![]() "Fenerbahçe Galatasaray'dan iyi aq" Açıklaması : Ben bu konuda o kadar eminimki, senin alıntı yapıp bana aksini savunman için hiç bir neden yok, hiç zahmet edip alıntı yapma istemiyorum! ---------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanıcı Arkadaşımızın Yorumu! peki biz nasıl biliyoruz??? Biz toplum olarak herşeyi taklit etmeye, taklit ederken de kendimize uyarlamaya bayılırız ![]() ![]() dolayısı ile "aq" yu almışız ve çirkince kendimize uyarlamışız ![]() ![]() ![]() ![]() şimdi gel de bu "aq" yu gerçek olan anlamında kullan kullanabilirsen ![]() ![]() ![]() gerçek anlamında kullanamasak da gerçeklerin bilinmesinde yarar var diye düşündüm ve paylaştım ![]() ![]() engin bilginize ![]() ![]() ![]() Konu alıntıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|