![]() |
Biber Acı mıdır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biber Acı mıdır?Biber Acı mıdır? Biber acı değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapsaisin maddesi bibere yakıcılık vermekle kalmaz, cilde temas ettiğinde tahrişe de yol açar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buna karşın, biberin içindeki kapsaisin maddesi, insanda tükürük salgısını da arttırır, solunum ve kan basıncında değişimler yaratır, bağırsaklarda emilimin azalmasına yol açar ![]() ![]() Biberden ağzımız yanınca çoğumuz hemen su içeriz ve bir işe yaramadığını görürüz ![]() Peki nasıl oluyor da, biberin yakıcı tesirini su gideremiyor? Sebebi basit, yağ ve su kesinlikle birbirlerine karışmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Bir diğer etkili yol da süt içmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Biber Acı mıdır? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biber Acı mıdır?çok acı yaa, hele minik olanlar, ama acı kavramı demek farklıymış, acı bildiğimiz aslında yakıcıymış , teşekkürler bilgilendirdiğiniz için, gerçekten acı başka bir kavram |
![]() |
![]() |
![]() |
Biber Acı mıdır? |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biber Acı mıdır?Acı biber yendiğinde hissedilen acı, vücudun "doğal ağrı kesici" olarak bilinen endorfin hormonunu salgılamasına yol açar ![]() Endorfin, aynı zamanda haz hissi de verdiği için insanlar bir süre sonra bu hazzı yeniden hissetmek için daha acı biberler yemeye başlar ![]() Los Angeles’taki Cedars-Sinai Hastanesi Kanser Enstitüsü ve California Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, acı kırmızı biberde yoğun olarak bulunan alkaloid madde “kapsaisin”, kanserli prostat hücrelerine enjekte edildiğinde, bunların parçalanarak yok olmalarını sağlıyor ![]() Dünyanın En Acı Biberi Keşfedildi A ![]() ![]() ![]() Biberin yerel adının “ruh biberi” olduğunu belirten Bosland, “Herhalde, yedikten sonra ruhunuzu teslim ettiğiniz için bu adı vermişlerdir” tahmininde bulunuyor ![]() Bhut Jolokia’nın, acılık ölçmeye yarayan ve kaşifinin adını taşıyan Scoville ölçeğine göre 1 ![]() ![]() ![]() New Mexico’da yetişen normal yeşil biber, yaklaşık 1500 Scoville birimi acılık taşıyor ![]() Scoville testi, bir miktar biber ekstresi, tadı hissedilmeyecek hale gelene kadar şekerli suyla seyreltilerek yapılıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|