Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gazisini, istiklal, vasiyeti

İstiklal Gazisinin Vasiyeti

Eski 03-30-2007   #1
RaHaTSiZ

İstiklal Gazisinin Vasiyeti

İstiklal gazisinin vasiyeti

Yakup Satar hayatta kalan iki İstiklal Savaşı gazisinden biri 110 yaşında I Dünya Savaşı'nda Basra Cephesi'nde, Kurtuluş Savaşı sırasında da İnönü'de, Sakarya'da, Büyük Taarruz'da sekiz yıl savaştı

Çok az görüyor ve duyuyor, son bir haftadır da sürekli uyuyor Zorlukla konuşan İstiklal Savaşı kahramanı Satar'ın bize söylediği üç dört cümleden biri, "Bu vatanı zor kurtardık, bölünmeyin" oldu

Milliyet'ten Yakup Satar'ın kaldığı kızının Eskişehir'deki evine gitti Hatırını soran muhabire "Çok şükür iyiyim Ya siz nasılsınız Memleket neresi?" diye sordu "Söyleyecek, verecek bir öğüdünüz var mı?" diye sorunca bu kez şu anlamlı cevabı verdi:

"Biz bu vatanı zor kurtardık Bölünmeyin Düşman gözetler, en zayıf anımızda vurur"

Satar'ın Atatürk ile anısı da var
Bir gece dağın tepesinde nöbet tutuyorum Mustafa Kemal Paşa yanıma geldi İçimi bir heyecan sardı 'Adın ne asker senin?' dedi 'Yakup' dedim 'Söyle bakalım Yakup, etrafında neler görüyorsun?' dedi Ben de görebildiklerimi saydım Elinde dürbünü vardı Kendisi de etrafa baktı, sonra sırtımı okşadı 'Asker' dedi, 'silahınıza, merminize sahip çıkın, boşa harcamayın

Yemeniden ayakkabı
Askerin üstünü başını görseniz ağlardınız Ağustos ayı Hava kavurucu sıcak Otlar iyice kavrulmuş, cayır cayır yanıyor Ayağımız çıplak Yanan otları ayağımızla söndürüyor, oraya çöküp düşmana ateş ediyoruz Sivrihisar'a yakın bir yerde mola verdik Gece gizlice kasabaya gittim, zifiri karanlık Bir evi fener ışığı aydınlatıyor Evin kapısını çaldım Kapıyı açıp açmamakta tereddüt etti 'Korkma, ben Mustafa Kemal'in askeriyim Ayağımda ayakkabı yok Parasını vereyim, ayağıma giyecek bir şeyler ver' dedim Tesadüf, orası yemenici dükkânıymış Bana bir çift yemeni verdi Sökülünce dikmem için de balmumu iple iğne Hemen yemeniyi ayağıma sardım O kadar rahat etti ki ayağım Bana artık karada ölüm yok Birliğime adeta uçarak gittim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-30-2007   #2
suskun

paylaşımın için teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-30-2007   #3
asyaland

cok güzel yazı rahatsız tesekkürler
''''bu vatanı zor kurtardık'''
bunu bii anlasak !!!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-30-2007   #4
İSİMSİZ KARANLIK

Alıntı:
"Biz bu vatanı zor kurtardık Bölünmeyin Düşman gözetler, en zayıf anımızda vurur"
Alıntı:
O kadar rahat etti ki ayağım Bana artık karada ölüm yok Birliğime adeta uçarak gittim
Oysa aldığı sadece bir çift ayakkabı

Çok güzel bir paylaşım olmuş Rahatsız, teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-30-2007   #5
flipper

teşekkürler , çok güzel bir paylaşım
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-30-2007   #6
puslu

Eline sağlık Rahatsız çok güzel paylaşım Bildiğim kadarı ile istiklal gazisi tek kaldı oda Eskişehirde yaşıyor
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-30-2007   #7
ctn_86

tşkler rahatsız
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-30-2007   #8
yosun_26

yakup dedeyi görmeyi çok istiyorum onlar bişey dinlemeyi teyzem görmeye gittiğinde onlarada aynı şeyleri söylemiş umarım büyük bi rahatsızlığı yoktur ve bildiğim kadarıyla yakup dedeye yemeni veren adamın torunuyla yakup dedinin torunu evlenmişler ve yıllar sonra anlatırken tesedüfen öğrenilmiş bu olay kader işte
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com