![]() |
Wındows |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() WındowsWINDOWS Tanımı: Bilgisayarın açılışından kapanışına kadar aktif bir şekilde her türlü işletim ve yönetim görevlerini yürüten, bütün uygulama programlarını çalıştıran grafiksel ve etkileşimli ara birime sahip Microsoft tarafından üretilmiş işletim sistemidir ![]() Etkileşimli Ara Birim: Bir çok programın birbiri ile etkileşimli ve uyumlu olarak aynı anda çalışabilmesine denir ![]() ![]() Word (Kelime işlem) WINDOWS Excel(Tablo Programı) Windows ilk çalıştırıldığında ekrana gelen (Desktop) Masaüstü ekranıdır ![]() MOUSE Mouse Kullanımı: Windows da bulunan simgelere,programa ve menülere ulaşmak için kullanılır ![]() Mouse işareti işlem yapılacak nesne üzerinde iken işleme başlanır ![]() Normal Seçim Artalanda çalışıyor YardımSeç Meşgul Metin Seç MOUSE KULLANIMANA İLİŞKİN TEKNİKLER 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() MASA ÜSTÜ ELEMANLARI Windows programında kullanılacak temel nesneler masa üstünde yer alır ![]() Standart olarak bulunanlar ve kendi oluşturacağımız Klasör, dosya, program ve kısayollar bulunur ![]() Masa üstünde standart olarak şunlar bulunur; 1-Bilgisayarım: Simge üzerinde Mouse’un sol tuşuna çift tıklanırsa, kullandığımız bilgisayar hakkında her türlü bilginin sunulduğu ve istenilen değişiklik ayarlarının yapıldığı bilgisayarım penceresi gelir ![]() ![]() Disketinizin içeriğini göstermek için kullanılır ![]() Genellikle sabit diskinizin içini göstermek için kullanılır ![]() 2 ![]() |
![]() |
![]() |
|